Naslovnica Društvo Kad smo bili u karanteni, samo dvaput broj zaraženih u 24 sata...

Kad smo bili u karanteni, samo dvaput broj zaraženih u 24 sata bio veći nego danas

Epidemiolozi su iznenađeni ovako velikim skokom broja zaraženih u jednom danu, te smatraju kako se rano krenulo s popuštanjem mjera.

Danas su u Bosni i Hercegovini potvrđena nova 84 slučaja zaraze koronavirusom. Od 31. ožujka, do danas, statistički promatrano, ovo je treći najveći broj zaraženih u jednom danu.


U vrijeme kada smo bili zatvoreni u karanteni, i kada su na snazi bile pooštrene mjere restrikcije (zabrane kretanja za starije od 65 i mlađe od 18 godina, policijski sat) samo dva puta zabilježen je veći broj potvrđenih pozitivnih slučajeva u 24 sata.

Tako je 7. travnja broj zaraženih bio 93, a 29. travnja 101. U jeku najveće pandemije koronavirusa, broj zaraženih u jednom danu bio je ispod današnjeg broja od 84 nova slučaja.

Epidemiolozi su iznenađeni ovako velikim skokom broja zaraženih u jednom danu, te smatraju kako se rano krenulo s popuštanjem mjera, piše Faktor.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije posljednjih dana, BiH je, promatrano iz ugla europskih, ali i susjednih zemalja, ponovno stavljena na popis visokorizičnih zemalja.

Tako je Crna Gora zatvorila ponovno granicu s Bosnom i Hercegovinom i u ovu državu ulazak iz naše zemlje moguć je samo uz negativan PCR test akreditirane laboratorije, ne stariji od 48 sati.

Slovenija je za sve koji dolaze iz BiH uvela ponovno 14-dnevnu karantenu, a i u susjednoj Hrvatskoj također razmatraju mogućnost da se za ulazak iz BiH pooštre mjere na granici.

 

 

Hercegovački portal