Naslovnica Politika Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Pilanović proglasio BiH državom tri entiteta!

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Pilanović proglasio BiH državom tri entiteta!

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović tijekom posjeta Crnoj Gori gostujući u emisiji Teleskopija RTCG govorio je o odnosima u regiji, koji su po konstataciji voditeljice mahom odlični, osim onih u kojima je Srbija.

– Hrvatska ima na određen način komplicirane odnose sa Slovenijom, ali opet odlične odnose, s Crnom Gorom… S Bosnom i Hercegovinom u onoj mjeri u kojoj se Bosnom i Hercegovinom kao državom triju entitetamogu uspostaviti odnosi.

Ja mislim da mogu, ali tu postoje određena ograničenja -kazao je Milanović te nastavio nizati članice bivše države s kojima Hrvatska ima odlične odnose.

Milanović je govorio i o nastupajućim pregovorima Srbije i Kosova, pitanje razmjene teritorija na Balkanu, novoj “Jalti”, pitanje politike Orbana.

– Da bi bila Jalta prije nje mora biti neki novi rat, to s Jaltom veze nema. Što će se dogovoriti, tko će ih predstavljati, s kime će se taj dogovor tesati i kako će se postaviti Europa u kojoj se to događa, to oni moraju razmišljati – naveo je Milanović.

Milanović je u Crnu Goru doputovao brodom Hrvatske ratne mornarice Omiš, što je, po mnogima okarakterizirano kao poruka jedne članice NATO-a zbog nestabilne političke situacije u Crnoj Gori, prenosi Bild.

 

 

Hercegovački portal