Naslovnica Crkva Mostar: Biskup Marko Semren zaredio četvoricu đakona Hercegovačke franjevačke provincije

Mostar: Biskup Marko Semren zaredio četvoricu đakona Hercegovačke franjevačke provincije

Foto: Bljesak.info

Svećeničko ređenje četvorice đakona Hercegovačke franjevačke provincije održano je u utorak u crkvi svetih Petra i Pavla u Mostaru.

 

Za svećenike su zaređeni fra Zlatko Ćorić, fra Renato Galić, fra Stipe Rotim i fra Lovre Šimić, a zareditelj je bio pomoćni banjolučki biskup Marko Semren.

Biskup Semren je naglasio kako svećenici trebaju živjeti s molitvom jer će se inače podleći napasti.

Bez molitve prijeti opasnost da se podlegne napasti kojoj su podlegli apostoli. I naše je svećeništvo usko povezano s euharistijom.

Trajni je ovo poziv svakom svećeniku na sudjelovanje u božanskoj i ljudskoj stvarnosti, naglasio je monsinjor Semren povjeravajući novozaređene svećenike zagovoru sv. Rimskih mučenika, ali i 66 širokobrijeških mučenika.

Da je ovo veliki dan za Hercegovačku franjevačku provinciju potvrdio je i provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko.

Doista smo sretni da se Bog pobrinuo i ove godine popuniti naše redove. Hvala mu na svim ovim darovima. Možemo samo reći da je ovo njegov dar, kazao je provincijal Šteko.

Ređenje se trebalo održati u Slanom 29. lipnja kao i proslava 600. obljetnice franjevačke samostanske crkve u Slanome, posvećene sv. Jeronimu, ali zbog odluke Republike Hrvatske kojom se mijenja režim ulaska osoba iz BiH u Hrvatsku otkazalo se i ređenje i proslava.

 

 

 

Jabuka.tv