Naslovnica Društvo Što se to događa u Vrgorcu? Vatrogasci pozitivni na narkotike

Što se to događa u Vrgorcu? Vatrogasci pozitivni na narkotike

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić u petak je na Facebooku objavio kako zahtjeva od policije da krene u akciju u lokalnom DVD-u, kojeg grad financira s oko 600 000 kuna godišnje, javlja N1.

Napisao je kako je dio vatrogasaca bio pozitivan na testu za narkotike u prosincu, a da se neki od njih, nisu pojavili na novom testu koji se trebao održati ovog petka. U DVD-u Vrgorac je inače zaposleno šest profesionalaca, od čega su četiri vatrogasca, ali i osam sezonskih radnika, a kako doznaje N1 trenutno su četvorica na bolovanju.

 

Gradonačelnik je originalnu objavu u kojoj je napisao kako će tražiti reakciju MUP-a i pod cijenu da nosi pancir košulju na posao, kasnije promijenio.

Reporter N1 televizije Hari Kočić u Splitu je razgovarao s gradonačelnikom Vrgorca. Pranić kaže kako je sadržaj te objave tek ‘santa leda’.

‘Vrgorac je mali grad i kada ste gradonačelnik ljudi vas zovu i sadržaj te objave je vrh jedne sante leda s kojom su upoznate mjerodavne institucije, MUP, ali očito ništa ne rješavaju. Niz godina me gađani upozoravaju – zadnje tri, četiri godine dojavljuju ovo’, kaže Pranić.

Kaže i kako je – nakon opetovanih upozorenja – prošle godine održan i sastanak, a u prosincu 2019. napravljeno je i testiranje na droge ‘gdje smo vidjeli da određeni zaposlenici imaju u krvi teške droge. Međutim, nismo uopće izlazili u javnost s tim želeći ljudski riješiti taj problem’, kazao je, a na pitanje reportera o kojim se drogama radi odgovara:

‘Pa govorimo o heroinima i kokainima.’

 

 

 

 

Dalmatinski portal