Naslovnica Društvo Detaljna vremenska prognoza do kraja tjedna

Detaljna vremenska prognoza do kraja tjedna

Jutros je u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini je pretežno sunčano. Više oblačnosti ima na sjeveru Hercegovine.

 

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 5; Drvar 10; Bihać i Ivan Sedlo 11; Livno i Sokolac 12; Prijedor i Sanski Most 13; Banja Luka i Gradačac 14; Bugojno, Doboj, Grude, Sarajevo, Široki Brijeg, Srebrenica, Stolac i Zenica 15; Bijeljina, Trebinje, Tuzla i Zvornik 16; Neum 19; Mostar 22°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943Pa, za 2hPa je manji od normalnog i raste.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini prije podne pretežno sunčano, uz povećanje oblačnosti u drugoj polovini dana. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 30°C.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24°C.

U četvrtak, 03.09.2020., u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle.

U poslijepodnevnim satima u planinskim područjima je moguć poneki slab lokalni pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C, na jugu zemlje do 30°C.

U petak, 04.09.2020., u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 31°C.

U subotu, 05.09.2020., u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano vrijeme. U jutarnjim satima lokalno po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 17°C.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 31°C,priopćeno je iz Federalnog hidrometeorloškog zavoda.

 

 

Hercegovački portal