Naslovnica Društvo Županija Zapadnohercegovačka: U svatove maksimalno 30 osoba!

Županija Zapadnohercegovačka: U svatove maksimalno 30 osoba!

Danas je održana izvanredna sjednica Kriznog stožera ŽZH, koja je sazvana zbog pogoršanja epidemiološke situacije u toj županiji. Nakon sjednice, članovi stožera izašli su su obavijestili javnost o tome koje su mjere donesene.

 

“Od 22. rujna ograničavaju se organizirana slavlja na maksimalno 30 osoba. Rad svih ugostiteljskih objekata ograničava se najkasnije do 24 sata i ova odluka stupa na snagu odmah.

U ugostiteljskim objektima ne smije boraviti veći broj osoba od broja sjedećih mjesta, uz poštivanje postojećih epidemioloških mjera. Jednako tako, nalaže se upravi za inspekcijske poslove da sukladno zakonu o prekršiteljima izriče najstrože mjere, odnosno zatvaranje objekta”, rekao je glasnogovornik Stožera civilne zaštite ŽZH Stipan Zovko.

Na sjednici su donesene sljedeće zapovijedi:

Od 22. rujna 2020. godine ograničavaju se organizirana slavlja na maksimalno 30 osoba

Rad svih ugostiteljskih objekata ograničava se najkasnije do 24 sata i ova odluka na snagu stupa odmah

U ugostiteljskim objektima ne smije boraviti veći broj osoba od broja sjedećih mjesta uz poštivanje postojećih mjera

Nalaže se Upravi za inspekcijske poslove da sukladno zakonu prekršiteljima izriče najstrože mjere, odnosno zatvaranje objekta

Medijima su se nakon sjednice obratili predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić, ministar zdravstva ŽZH Tomislav Pejić i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo ŽZH Andrea Jurić.

 

 

 

Hercegovački portal