Naslovnica Društvo VUČIĆEV IZASLANIK KLEKNUO NA OVČARI: ‘Izražavam veliko žaljenje zbog svega što se...

VUČIĆEV IZASLANIK KLEKNUO NA OVČARI: ‘Izražavam veliko žaljenje zbog svega što se dogodilo!

Photo: PIXSELL

Posebni izaslanik srbijanskog predsjednika Veran Matić u Vukovar je došao, kako je rekao, s namjerom da izrazi poštovanje prema žrtvama, a iz tog razloga će biti i u srijedu u vukovarskoj Koloni sjećanja.

 

“Mislim da je jako važno da imamo poštovanje prema žrtvama i solidarnost s obiteljima žrtava “, izjavio je istaknuvši kako mu je stalo da se pronađe svaka nestala osoba. Ocijenio je kako “ovakve zajedničke komemoracije” samo mogu pomoći u pronalaženju nestalih osoba.

“Izražavam veliko žaljenje zbog svega onoga što se dogodilo ovome gradu i građanima ovoga grada tijekom ratnih godina”, rekao je Matić koji je nakon što je na Ovčari položilo vijenac kleknuo ispred spomen obilježja te se pomolio.

U sastavu izaslanstva SNV-a, osim Milorada Pupovca te potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića i posebnog izaslanika predsjednika Republike Srbije Verana Matića, bila je i članica udruženja “Protiv zaborava” Radojka Mršić.

Izaslanstvo je na obali Dunava bacilo vijenac u rijeku, a potom je vijenac položen i kod spomen obilježja na Ovčari dok su u crkvi sv. Nikolaja u središtu Vukovara zapaljene svijeće.