Naslovnica Zanimljivosti Emotivan ispraćaj Pere Gudelja: Bio je veliki, a družio se s malim...

Emotivan ispraćaj Pere Gudelja: Bio je veliki, a družio se s malim ljudima

Danas je na mjesnom groblju u Gornjoj Večeriskoj kod Viteza održan posljednji ispraćaj Pere Gudelja, jednog od najvećih i najuspješnijih poduzetnika u BiH, ali i zemalja okruženja.

 

Peru Gudelja su na posljednji počinak ispratili članovi obitelji, prijatelji, poslovni suradnici i partneri, prijatelji, znani i neznani. Viteški župnik, fra Velimir Bavrka vrlo je nadahnuto govorio o Peri Gudelju i njegovom životu, a posebno emotivno je bilo dok su se od Pere pjesmom opraštali Viteški akordi.

Prije posljednjeg ispraćaja u FIS-u je održana komemoracija, gdje su se biranim riječima od Pere Gudelja oprostili članovi obitelji, FIS-a, Udruge poslodavaca Vitez te predstavnici općinske, županijske i federalne vlasti.

Pero Gudelj je rođen 26. svibnja 1955. godine u naselju Gornja Večeriska u općini Vitez, a preminuo je 24. studenog 2020. godine, u Zagrebu, gdje se nalazio na liječenju.

Svojom poduzetnošću, ali i jednostavnošću i neposrednošću Pero je stekao simpatije bosansko-hercegovačke javnosti te će zasigurno ostati u sjećanju brojnim žiteljima Bosne i Hercegovine.

Prema Forbesu u 2019. godini Pero Gudelj bio je šesti na listi najbogatijih u Bosni i Hercegovini. Usprkos velikom poslovnom uspjehu i stečenom bogatstvu, Pero Gudelj – Pera je ostao isti, bar onima koji su ga dobro poznavali – jednostavan, dobroćudan, šaljivdžija… zaljubljen u svoju rodnu Gornju Večerisku, u Vitez, u harmoniku i FIS. Više o Perinom životu i poslovnom uspjehu možete pročitati na linku ispod.

Najužoj obitelji pokojnog Pere, djeci Andriji, Mariji, Tamari i Franciski, unučadi i zetu izražavamo najdublje izraze sućuti.

Također, cjelokupnoj obitelji Gudelj, prijateljima, suradnicima i svim djelatnicima FIS-a upućujemo iskrene izraze sućuti. Počivaj u miru Božjem Pera!

 

 

Vitez.info