Naslovnica Zanimljivosti Austrija: Od petka obavezna i registracija pri ulasku u zemlju

Austrija: Od petka obavezna i registracija pri ulasku u zemlju

Prema pisanju novinske agencije APA, koja se poziva na izvore iz Ministarstva vanjskih poslova, od petka, 15. siječnja, bi na snagu trebao stupiti pravilnik prema kojem će za ulazak u Austriju biti neophodno izvršiti registraciju putem interneta.

 

Obavezna karantena nakon ulaska ostaje na snazi do daljnjeg, a izlazak iz karantene je negativnim testom moguć nakon pet dana. Obaveza registracije prilikom ulaska omogućuje lakše praćenje kontakata zaraženih.

Prema prvim informacijama, prilikom registracije trebat će navesti osobne podatke, ali i adresu prebivališta ili smještaja u Austriji. Odgovarajući obrazac bit će dostupan na njemačkom i engleskom jeziku na oesterreich.gv.at.

Prema novom pravilniku svi oni koji od 15. siječnja budu ulazili u Austriju trebat će posjedovati registraciju u elektroničkom ili printanom obliku. Osobe koje iz poslovnih razloga putuju u zemlju mogu uz negativan PCR test obavljen u inozemstvu izbjeći karantenu, a rezultat testa mogu dodati u elektronički formular.

Kao i dosad, iznimke ovih odluka su putovanja zbog hitnih i neodgodivih obiteljih i poslovnih razloga, tranzitni putnici, prekogranični radnici i diplomate. Više informacija bit će poznato sljedećih dana, prenosi kroativ.at.

Iz Ministarstva vanjskih poslova naveli su i kako će ovaj tjedan biti ažurirana i lista rizičnih područja. Očekuje se kako će Irska i Urugvaj biti stavljen na ‘crvenu’ listu, dok će Singapur i Grčka biti skinuti s liste rizičnih zemalja i regija.

 

 

 

Hercegovački portal