Naslovnica Društvo Čapljina: Više od 3 tone paketa pomoći krenulo za Petrinju

Čapljina: Više od 3 tone paketa pomoći krenulo za Petrinju

Grad Čapljina kontinuirano djeluje i pruža pomoć stanovništvu i civilnim institucijama na području Sisačko-moslavačke županije koje su krajem prosinca 2020. godine pogodili snažni potresi.

 

Nakon potresa, koji je osim Petrinje jako pogodio i Glinu i Sisak, Grad Čapljina – gradonačelnik te mnogobrojne Čapljinke i Čapljinci, što samoinicijativno, što preko Crvenog križa angažiraju se i konstantno šalju pomoć stanovnicima potresom pogođenog područja.

U organizaciji Grada Čapljine – gradonačelnika i koordinaciji Crvenog križa Čapljina danas su iz Čapljine za Petrinju krenula dva privatna vozila i vozilo HGSS-a stanica Čapljina s više od tri tone paketa pomoći.

Pomoć se ogleda u prehrambenim i higijenskim paketima, odjeća i obuća,kabanice, grijalice, cerade te sve ono što je neophodno uvjetima u kojima su se stanovnici Banovine zatekli.

Ovom prilikom Gradska uprava predvođena gradonačelnikom dr. Smiljanom Vidićem se zahvaljuje svim Čapljinkama i Čapljincima koji su dali svoj doprinos. Gradonačelnik zahvalu upućuje i Domu za stare i iznemogle Domanovići te Čapljinskim mamama koji su svojim akcijama dali značajan doprinos kojim je Čapljina još jednom pokazala Veliko Srce.

Uz vozilo HGSS prijevoz je osiguran od strane firmi Elting d.o.o. i Pažin d.o.o.

Pomoć Petrinji i Sisku pružena je od strane Grada i gradonačelnika dr. Smiljana Vidića u više navrata, a neke od konkretnih mjera, financijsku pomoć , je intervencija vatrogasaca Vatrogasne postrojbe Čapljina. Naime naši educirani vatrogasci, njih sedam, su odmah drugog razornog dana stigli u Glinu s dva profesionalna vozila i opremom, te pružali pomoć tamošnjem lokalnom stanovništvu.

 

 

Đaka city