Naslovnica Društvo Željko Komšić nije i ne može biti predstavnik niti predsjednik hrvatskoga naroda...

Željko Komšić nije i ne može biti predstavnik niti predsjednik hrvatskoga naroda u tročlanom Predsjedništvu BiH

Drugi bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić čestitao je novom predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država preuzimanje dužnosti predsjednika.

 

“Poštovani predsjedniče Biden, želim Vam prenijeti najiskrenije čestitke, u svoje ime, i uime građana i građanki Bosne i Hercegovine, na preuzimanju dužnosti predsjednika Sjedinjenih Američkih Država. S velikom radošću sam primio vijest o Vašoj pobjedi na izborima, a danas se zajedno s velikim brojem građanki i građana radujem početku Vašeg mandata, u kojem će Amerika, siguran sam, ponovo biti predvodnik pozitivnih promjena na međunarodnoj sceni, a Bosna i Hercegovina imati velikog, dokazanog prijatelja u Bijeloj kući”, napisao je Sejdo Komšić.

“Ohrabreni početkom rada Vaše administracije, napravit ćemo dodatne napore kako bi se odnosi između naše dvije zemlje jačali, naše savezništvo učvrstilo, a Bosna i Hercegovina ubrzavala svoj put prema modernoj, građanskoj državi, u kojoj svi imaju jednaka prava bez obzira na svoju vjeru ili etničku pripadnost, po ugledu na Sjedinjenje Američke Države”, naglasio je Drugi bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić.

 

 

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL