Naslovnica Zanimljivosti Marino Marić i Igor Karačić: Dobili ili izgubili oni su naši i...

Marino Marić i Igor Karačić: Dobili ili izgubili oni su naši i bit će zauvijek naši Mostarski Plemići

Nije trebalo dugo da dežurni kritičari popljuju reprezentaciju Hrvatske nakon poraza od Argentine. Poraz jeste neočekivan i bolan, ali i naši rukometni heroji imaju pravo na loš dan. Taj dan dogodio se kada se dogodio, i sada da se igra deset utakmica protiv Argentine Hrvatska bi ih sigurni smo sve dobila.

 

Naravno da svi mogu imati svoje mišljenje, a isto svako moderne tehnologije dozvolile su i da svi mogu biti stručnjaci i izbornici tako da ne prestaju njihovi “pametni” savjeti.

Što bi bilo kada bi bilo pišu naši “generali” nakon jedne izgubljene bitke. Hrvatsku će to možda koštati oproštaja od svjetskog prvenstva, ali to neće umanjiti svu onu sreću koju nam je reprezentacija donijela svih ovih godina.

Mostar će vječno biti zahvalan svojim Mariću i Karačiću na svim onim medaljama i danima ponosa i slave. Kada su Mara i Kara bili bitke na velikim svjetskim i europskim natjecanjima Mostar je gorio. Svjetski mediji spominjući njih spominjali su Mostar grad koji ni danas nema sportsku dvoranu.

Iako Mostar nema dvoranu on je dao rukometaše koji su danas među najboljima na svijetu. Mostar pamti i sva veličanstvena dočeka priređena svojim rukometašima.

Mostar nema tu dvoranu, nema očito ni sluha za sport, ali ima ono veliko sportsko srce i ima najbolje na svijetu. Tako mali grad na mapi svijeta, a dao tako velike rukometaše.

Kada Mara i Kara zaplešu svoj ples i kada proradi ona kako smo pisali mangupska Mostarska veza protivnicima se gaće tresu, a njihov rodni grad je na nogama.

Poraz protiv Argentine već je prošlost, Mara i Kara će opet sutra na parket. I Mostar će opet biti uz njih, dobili ili izgubili oni su naši i bit će uvijek naši Plemići i naši zlatni rukometaši.

Imaju oni još puno toga za reći u Hrvatskoj reprezentaciji i u svjetskom rukometu, a Mostar će ih uvijek dočekati s onim žarom kako ih je i dočekivao nakon osvojenih odličja.

Mostar ima pravo i sanjati da će se jednoga dana zauvijek vratiti u svoj grad i pomoći da se njihov klub vrati tamo gdje zaslužuje. Klub koji je dao Marića i Karačića zaslužuje puno više i puno bolje…

 

 

 

Hercegovina.in