Naslovnica Društvo Draga braćo Hrvati nije isto biti Hrvat u Zagrebu i Splitu kao...

Draga braćo Hrvati nije isto biti Hrvat u Zagrebu i Splitu kao Hrvat u Mostaru

Danas je svakome omogućeno da bude novinar i komentator na društvenim mrežama što je možda dobro za demokraciju, ali nije dobro za društvo općenito jer tu privilegiju koriste frustrirani i zlonamjerni ljudi, koji su itekako glasni u sijanju mržnje. Tako je bilo i sada kada se u Mostaru vodila bitka za gradonačelnika.

 

Godine prolaze, a Hrvati u BiH ostaju bez sve više i više svojih prava. Danas je dovoljno proglasiti se Hrvatom, dobiti glasove Bošnjaka i biti izabran kao predstavnik Hrvata u tijela vlasti. To je zabilježeno na svim razinama vlasti i to nikoga ne brine, pa ni Vas braćo Hrvati koji ste glasni kada treba kritizirati, a kada treba pomoći licemjerni ste pričama da se mi u institucijama moramo izboriti za svoja prava. Nemate pojma da institucije ne postoje, a i one što postoje su u službi bošnjačkih političkih elita.

Draga braćo Hrvati vi ste u dva mandata birali za predsjednika čovjeka koji je otvoreno podržavao bošnjačku političku elitu u njihovom planu kako da stvore od FBiH svoj etnički čist teritorij.

Draga braćo Hrvati ista ta politika podijelila je više tisuća državljanstava predstavnicima naših federalnih partnera koji bi nas da mogu popili u čaši vode, a ako nas popiju njihov sljedeći gutljaj ste im vi u Hrvatskoj. Nisu ništa bolji ni oni koji u predizborna vremena hrle ovamo po glasove obećavajući sve i svašta, a nakon izbora sve to se svodi na pomoć u narodnim nošnjama, sportskom opremom ili gradnjom nekog manjeg objekta.

Draga braćo Hrvati nije isto biti Hrvat u Zagrebu ili Splitu kao Hrvat u Mostaru. Draga braćo Hrvati u Zagrebu vama je najveći problem hoće li Bandić ostati gradonačelnik ili će ga možda netko smijeniti. I kada prođu izbori vi ćete imati onoga koga ste odabrali. Gradonačelnika Zagreba izabrat će isključivo građani Zagreba, i taj izabrani će raditi u korist svih građana glavnog grada Hrvatske.

Draga braćo u Splitu vama je najveći problem hoće li se Kerum vratiti na mjesto gradonačelnika. I za Vas vrijedi ista priča kao za građane Zagreba. Onaj koga izaberete biti će vaš gradonačelnik i radit će za dobrobit svih vas.

Draga braćo Hrvati Mostar je jedini veći grad u BiH u kojem su Hrvati kolika tolika većina. U Mostaru su i sve institucije Hrvata iz BiH. Izborni zakon koji vrijedi u cijeloj BiH ne vrijedi u Mostaru. Mostar je napokon nakon 12 godina imao izbore, Oni su prošli kako su prošli, i Hrvati imaju gradonačelnika.

Draga braćo Hrvati vi morate shvatiti nas. Mi ne želimo ništa nego samo svoja prava, ne trebamo ni Vašu pomoć, ali nam nemojte odnemagati kao što je to radio bivši predsjednik i njegovi istomišljenici. Takvih ima i danas, kako u politici, tako i ovih komentatora koji zlonamjerno šire laži, a zatim i mržnju koja nikome nije potrebna.

Draga braćo Hrvati mi godinama spavamo s jednim otvorenim okom i mi smo svoji smo na svom i ne mislimo se povući s ognjišta . Draga braćo Hrvati naši stari su preživjeli puno gori zulum od raznih sustava i režima, ali nisu poklekli te su ostali tu na zemlji svojih pradjedova.

Draga braćo kada idući puta pođete stopama bivšeg predsjednika i krenete nas nazivati svakakvim imenima sjetite se da su iz ovoga grada Bojan Bogdanović i Igor Karačić. Sjetite se da su iz ovoga grada Nino Raspudić, Ornela Vištica i Slaven Knezović i mnogi drugi danas ugledni građani Hrvatske.

Draga braćo Hrvati nama je dobro ovdje i mi nećemo nigdje. Živimo u državi koja je isuviše komplicirana, i na koncu ne tražimo ništa više od onoga što imaju drugi narodi u njoj. Ako ne želimo Komšića za svog predstavnika nismo razbijači ove zemlje, naprotiv razbijači su oni koji su nam ga nametnuli.

 

 

HERCEGOVINA.in