Naslovnica Društvo Vikendom puno mladih dolazi u Hercegovinu: Stižu Zadrani, Splićani, Šibenčani…, i imaju...

Vikendom puno mladih dolazi u Hercegovinu: Stižu Zadrani, Splićani, Šibenčani…, i imaju samo jedan razlog!

“Dođi da vidiš ,dođi da se diviš i poželjet ćeš ovdje da živiš..” , poznati su hitovi Hercegovačke himne koju uveliko oslikava i trenutačno stanje u Hercegovini.

 

Sunčana nedjelja jučer u Mostaru, napunila je bašte svih ugostiteljski objekata. Tražila se “stolica više” na sunčanim terasama. Zanimljivo je da znatan broj gostiju nije lokalno stanovništvo već Dalmatinci.

Ništa nema neobično u tomu da se već s početkom ljeta Hercegovci upućuju u svoje omiljene destinacije na Jadranu.

Tu bi iskorištavali svoje godišnje odmore, a vrlo često bi i znali napraviti jednodnevne izlete “na kavu ili odlazak u šoping”.

Ovih dana svjedočimo potpuno drugačijoj slici, a to je kako se mladi, ali i oni malo stariji željni izlaska upućuju ka srcu Hercegovine ,točnije u Mostar.

Od Metkovića, Dubrovnika, Splita,…pa čak i iz Zadra dolazi se na izlazak u Mostar. Uzimaju se vikend aranžmani, te se petkom predvečer dođe, a nedjeljom oko podnevna poslije kave vraća u Hrvatsku.

U nastavku pogledajte što su odgovorili:

Valentin iz Dubrovnika:
“Tu sam već neko vrijeme svaki vikend.
Preležao sam koronu i test mi ne treba, pa zašto da sjedim kući u četiri zida kad ovdje “gori”

Duje iz Splita :

“Tu san prvi vikend i ne moš’ virovat koje ludilo.Slavija san rođendan.Ludilo nemoš’ virovat.Opet ću doć”

Josip iz Zadra :
“Imamo od lita tu prijatelja koje znamo i nije nam daleko dolazit vikendom. Uzmemo sobe u hotelu za dvi noći i uživamo”.

“Poludija bi da nema Hercegovine.Minjamo se,jedan vikend smo u Mostaru,a drugi skijamo na Blidinju.Već imamo popust na smještaj” – uz smijeh poručuje Toni iz Šibenika

“Mi smo blizu i znamo da lipe Hercegovke ka i Dalmatinke,pa nam ovo vozikanje ne pada teško” – kaže mladi Trogiranin koji se nije želio.predstaviti

I tako dok su svugdje kave uglavnom za ponijeti,restorani pod ključem,narod željan izlaska i druženja hrli ka Hercegovini

Za kraj i jedan humorističan komentar mladog Hercegovca :
“Sve neki virusi, te kineski ,te brazilski,te engleski, ali prođu. Narod se zeza,pa kaže da bi najbolji bio Crnogorski jer taj bi samo sjedio. A, ja kažem ne daj Bože da se stvori Hercegovački virus, taj nitko i ništa ne bi moglo uništit. Ta vidiš šta ću ti govirit” – zaključio je Antonio iz Mostara.

 

Piše:Daniela Škegro

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL