Naslovnica Društvo Dosad nezabilježena dragovoljna predaja oružja – dovoljno za postrojbu

Dosad nezabilježena dragovoljna predaja oružja – dovoljno za postrojbu

U sklopu kampanje “Manje oružja – manje tragedija”, Siščanin je u nedjelju policiji dragovoljno predao dosad nezabilježenu količinu oružja i minsko-eksplozivnih sredstava, kojom bi se mogla dobro naoružati jedna vojna postrojba, izvijestila je u ponedjeljak policija.

 

 

Kako je priopćila sisačko-moslavačka Policijska uprava, on je predao 32,15 kilograma eksploziva, devet zolja, 20 ručnih bombi, 10 tromblonskih mina, 103 topničke granate, 204 detonatorske kapisle, 22 električne detonatorske kapisle, 220 metara detonirajućeg štapina i 10 metara sporogorećeg štapina.

Predao je i tri mitraljeza, po dvije automatske puške, papovke, snajperske puške i vojna karabina te po jedan lovački karabin, puškomitraljez, malokalibarsku pušku i vojnu pušku. Uz to je dao i 5430 komada raznog streljiva, 99 okvira za automatsku pušku i druge dodatke za vojno oružje.

Oružje i eksplozivna sredstva preuzeo je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu kako se ono ne bi aktiviralo i nekoga ranilo.

Policijska uprava podsjeća kako je krajem veljače javnosti predstavila moderniziranu verziju uspješne dugogodišnje kampanje „Manje oružja – manje tragedija“ na temelju koje građani bez ikakve kaznene ili prekršajne odgovornosti policiji mogu dragovoljno predati zabranjeno oružje, oružje koje posjeduju bez dozvole te minsko-eksplozivna sredstva, prenosi Hina.

U Policijskoj upravi vjeruju kako je građanin u Sisku prepoznao vrijednost te kampanje, što mu je bio poticaj da obavijesti policiju o posjedovanju ubojitih sredstava.

Policija poziva sve građane koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da slijede primjer tog građanina i pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.

 

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL