Naslovnica Zanimljivosti Stiže njemački gigant: Osnovana tvrtka Lidl BiH

Stiže njemački gigant: Osnovana tvrtka Lidl BiH

Iz tvrtke su se na ovaj potez odlučili nakon velikog uspjeha koji je ostvaren na tržištu Srbije, te nakon dobrih rezultata u Hrvatskoj, gdje grupacija već posluje.

 

 

Tvrtka “Lidl” osnovana je u Bosni i Hercegovini, nakon što je ovaj njemački gigant nedavno najavio ulazak na bh. tržište. Početni kapital Lidla BH je skoro milijun maraka, točnije 977.915 KM.

Formalni osnivač je firma WE-International Zweite GmbH, a sjedište društva je u ulici Maglajska u Sarajevu.

Direktor firme je Roland Schreiber, a izvršni direktor Allen Halimić. Obojica su radili kao članovi Uprave Lidla Hrvatska.

Njemački mediji su krajem prošle godine objavili da bi “Lidl” prve objekte u BiH mogao otvoriti već 2022. a na kraju bi moglo biti otvoreno do 30 trgovina u BiH.

Naime, “Lidl” planira “na početku” otvoriti centre u gradovima koji imaju više od 30.000 stanovnika. S druge strane, u gradovima s velikom kupovnom moći, poput Sarajeva i Mostara, “Lidl” vidi potencijal za nekoliko lokacija.

Iz kompanije su se na ovaj potez odlučili nakon velikog uspjeha koji je ostvaren na tržištu Srbije, te nakon dobrih rezultata u Hrvatskoj, gdje grupacija već posluje.

“Lidl” trenutno ima 11.200 poslovnica u 32 zemlje širom svijeta.

 

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL