Naslovnica Društvo Daniela Škegro: Velike su šanse da nekoga od Hercegovaca oženimo i time...

Daniela Škegro: Velike su šanse da nekoga od Hercegovaca oženimo i time bi ovaj projekt dobio krunu

Udruga “Hercegovka godine” organizator je izbora “Najpoželjniji Hercegovac neženja, o čemu smo pisali i čije kandidate predstavljamo na našem portalu.

 

 

Povod tomu je i razgovor s Danielom Škegro začetnicom ovog projekta i predsjednicom Organizacijskog odbora izbora “Najpoželjniji Hercegovac neženja”.

Pirie par mjeseci završio je izbor “Hercegovka godine” kog ste također organizator, odnosno Vaša udruga “Hercegovka godine”, i već ste u novom projektu.

Od kuda tolika inspiracija, a i snaga jer znamo koliko je teško organizirati bilo što, a pogotovo u ovim teškim i neizvjesnim vremenima?

“Da,”Hercegovka godine” nije završila tako davno, a i Vi to ponajbolje znate jer je Vaš portal medijski partner tog izbora. Vi također znate kolika me moja želja, trud i volja da na sve načine, naravno spram svojih mogućnosti – ohrabrujem ljude putem svojih priča i kolumna koje su od prvog dana i na portalu Hercegovina.in. U toj želji se rodio i ovaj projekt kojemu je cilj prvenstveno unijet pozitivno ozračje vesele misli, promovirati našu Hercegovinu i njene ljude. Mi zapravo moramo tako činiti jer narod se previše guši samo s negativnim i ružnim temama. Htio ili ne htio, čovjek kada ujutro otvori portale “zaskoče” ga crne prognoze i automatski s tom mišlju je krenuo u novi dan – što nije dobro. Kakva god da bila vremena,mi moramo iznalaziti načine i stavljati u prvi plan ono što budi nadu i daje snagu,a to je prvenstveno vjera i poziv na molitvu,a potom sadržaj koji uveseljava ljude”.

U samo natjecanje “Najpoželjniji Hercegovac neženja” ušlo je 8 kandidata Hercegovaca koji su izazvali veliku pozornost medija, ali i glasača.
Pretpostavljamo da Vas raduje ta činjenica?

“U pravu ste, to me zbilja čini sretnom jer su ljudi uvidjeli pozitivnost i dobru stranu ovog izbora. U konačnici sve se nažalost svodi na društvene mreže općenito, pa onda da bar iskoristimo u svemu promociju naših kršnih Hercegovaca. Mogu Vam kazati s obzirom da doista veliku podršku djevojaka našim kandidatima koji uz glasove, kako na našoj fb str.”Hercegovka godine”,tako i ispod objava na portalima ostavljaju u komentarima srca, poljupce, komplimente ,velike su šanse da nekog od njih i oženimo. Time bi ovaj projekt dobio “krunu”.

Glasovati se može u sva tri kruga na fb str.”Hercegovka godine”,stoji na str. Hoće li biti još neki vid glasovanja?

“Da, tako je i glasovanje sva tri kruga ide ispod fotografije natjecatelja. Isto tako ćemo u trećem krugu kada ostane samo 5 natjecatelja finalista, dati mogućnost i glasovanja putem mail-a. Zbrajanjem glasova dobit ćemo.pobjednika isključivo po broju pristiglih glasova Zapravo,volju naroda je najispravnije poštovati jer to se odrazi i na kasnije izbore. Također ćemo dati i jednu nagradu od stručnog žirija koji sačinjava pet žena.

Moram kazati da sam zbilja ponosna i sretna što su prihvatile moj poziv četiri vrlo uspješne i svestrane žene, koje će skupa sa mnom činiti stručni žiri”.
To su :

ANITA PRKA ĐURAŠIĆ, univ.bacc.croat.
Vlasnica i direktorica škole stranih jezika Eurobiz centar u Zagrebu
Urednica programa za hrvatsko iseljeništvo na Online LIVE TV CROATIA,
Urednica i voditeljica emisije Zov Domovine

ZORICA ANDRIJAŠEVIĆ DONNA
kantautorica i voditeljica

SELMA KEČALOVIĆ TOPČIĆ
novinar – reporter NOVA tv BIH

MARIJA PRUSINA
Članica predsjedništva Hrvatske kulturne zajednice Stuttgart, “Hercegovka godine 2021” u kategoriji iseljeništva.

“Imat ćemo također i medijsku nagradu koju dodjeljuje Hercegovački portal kao medijski partner ovog izbora”.

Da li je poznat točan datum izbora i mjesto održavanja?

“Za sada nemamo još uvijek točan datum, ali to ćemo znati kroz koji dan. Za svečano proglašenje pobjednika smo odabrali grad Čapljinu i prekrasnu baštu restorana Villa Rustica u Mogorjelu. Kako je uvijek cilj svakog mog projekta promocija Hercegovine i njenih ljepota, onda je Villa Rustica uz koju je Konjički klub Vranac zbilja nešto jako lijepo od kud možemo poslati prekrasne prizore u cijeli svijet. Ujedno ću pomenuti da će se cijeli program svečanog proglašenja pobjednika “Najpoželjniji Hercegovac neženja”, moći pratiti uživo putem Hercegovačkog portala”.

Svi oni koji nešto organiziraju znaju da takvo što iziskuje veliki trud, ali i ulaganja. Imate li neke sponzore?

“U pravu ste.Za sada možemo zahvaliti KB Mostar trgovini bijele tehnike i kućnih aparata poznatijem u narodu kao “kod Blage na Rudniku/Vidovići”, koji je među prvima podržao naš projekt. Također zahvaljujemo Villa Rustica Mogorjelo i Konjički klub Vranac Mogorjelo koji su nas podržali. Vjerujem da će se i moja općina uključiti u podršku ,kao i poduzeće kako bi smo uspjeli projekt u punom sjaju privesti kraju”.

Portal Hercegovina.in će i dalje pratiti izbor, pa evo za kraj i Vaša poruka našim čitateljima.

“Hvala “mojoj kući” portalu Hercegovina.in na suradnji i podršci koja je uvijek prisutna. Što se tiče poruke neka ide u 3 rečenice : “Podržite našu mladost,to je budućnost. Podržimo i sada i uvijek našu Hercegovinu i naše Hercegovke i Hercegovke i dičimo se time. Širimo ljubav i dobro kako bi nam svima bilo dobro.”

 

 

Hercegovina.in