Naslovnica Društvo Mostar: Zdravko Mamić zakazao i održao konferenciju za medije

Mostar: Zdravko Mamić zakazao i održao konferenciju za medije

Foto: Hercegovački portal
Zdravko Mamić oglasio se nakon objave Vrhovnog suda Republike Hrvatske.

 

Vrhovni je sud, naime, u najvećem dijelu potvrdio presudu Županijskog suda u Osijeku iz lipnja 2018., u prvom sudskom postupku za malverzacije u Dinamu, a u kojemu su krivima proglašeni Zdravko i Zoran Mamić, zatim Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar.

Bivši čelnik Dinama Zdravka Mamića, kojemu je u Vrhovni sud potvrdio presudu Županijskog suda u Osijeku od šest i pol godina zatvora, rekao je na presici u Mostaru da je podnio ostavku na sve pozicije u Dinamu. “To je završena priča”, poručio je. Tako više nije član skupštine ni savjetnik.

“Bosna i Hercegovina je moja prva domovina. Ako budem služio kaznu, služit ću je u BiH. Nikad nisam bio formalno bjegunac, kako čovjek može pobjeći iz vlastite države? Bio sam na službenom putu kad je bila presuda, nisam bio dužan tamo se pojaviti, kad je presuda izrečena, ostao sam u svojoj matičnoj državi”, počeo je Mamić.

Osvrt Hercegovačkog franjevaca Fra Bože Radoša na presudu Zdravku Mamiću.

Jesu li presudili i onima koji su izveli antetat na jednom od Mamića. Ona sačekuša koju su mu pripremili. Samo pitam jer primjećujem da nekima je dozvoljeno sve, a drugima ni osobna sigurnost.

Recimo lažni identitet osoba koji zlorabeći tuđe ime i prezime napraviše svinjariju čovjeku, a cjeli Narod uvlače u taj njihov svinjac.

Ništa manje nije zlobno nekakvo političko suđenje čovjeku koji je već desetljeće u zatvoru, a čovjek koji na sudu priznaje da je prisvojio novce i pred sudom obećava ih vratiti, pa ništa od toga. Uživa život dok ovaj trune u zatvoru.

Dosta je ovih podmetaljki. Mislim i previše. Zlo se predstavlja dobrim, nepravedni pravdu djele, klevetnici i lopovi viču “drž te lopova”.

 

Hercegovački portal