Naslovnica Zanimljivosti U Hrvatskoj već napadao snijeg, slične vremenske prilike tijekom dana će doći...

U Hrvatskoj već napadao snijeg, slične vremenske prilike tijekom dana će doći i u BiH

U Hrvatsku je već stigla najavljena promjena vremena koja bi trebalo tijekom dana da stigne i u Bosnu i Hercegovinu.

 

Od ranog jutra u unutrašnjosti Hrvatske pada snijeg, a temperature su se spustile i ispod nule.

Kolnici su uglavnom mokri i klizavi zbog čega Hrvatski autoklub (HAK) poziva vozače na oprez i da ne kreću na put bez zimske opreme.

Može se očekivati da se ovo naoblaćenje sa sjevera spusti i u Bosnu i Hercegovinu, a meteorolozi su najavili da će tijekom dana izjutra biti sunčano, a da se zatim nakon podneva očekuje naoblaćenje.

Sa sjevera će se i u centralne dijelove prvo spustiti kiša koja će zatim ubrzo preći u snijeg i susnježicu.

Temperature bi mogle pasti i ispod nule u svim dijelovima BiH osim Hercegovine gdje će cijeli dan biti od osam do 14 stupnjeva, prenosi ABCportal.

Gotovo sve regije u Bosni i Hercegovini danas su pod meteoalarmom zbog obilnih količina padalina i snijega. Izuzetak je regija Trebinja.

Kako se prognozira, u Bosni i Hercegovini se očekuje jače naoblačenje sa sjevera koje će širom zemlje uvjetovati snijeg ili susnježicu, s tim što u nizinama može padati i kiša.

Padaline će se postepeno širiti sa sjevera prema jugu zemlje. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini jugo veći dio dana. Temperatura zraka u Bosni većinom između 0 i 6°C.

U Hercegovini jutarnja temperatura zraka između 1 i 6°C, a najviša dnevna između 8 i 14°C, prenosi N1.  U Sarajevu naoblačenje prije podne. U poslijepodnevnim satima očekuje se kiša koja će preći u snijeg. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 0°C, a najviša dnevna oko 6°C.

 

Hercegovački portal

.