Naslovnica Život Liječnička komora: Podržavamo dr. Karlovića, FUCZ ne treba prijetiti

Liječnička komora: Podržavamo dr. Karlovića, FUCZ ne treba prijetiti

Liječnička komora HNŽ-a oglasila se priopćenjem za javnost kojeg prenosimo u cijelosti:

 

Povodom prijetnji o pokretanju pravnih procedura protiv Prim, mr. sci, Zorana Karlovića, iznesenim od strane predstavnika Federalne uprave civilne zaštite, kojim ga se proziva za uznemiravanje javnosti i iznošenje “lažnih tvrdnji”, dužni smo reagirati i stati u obranu stručnosti, medicinske etike, logike i istine.

lza prim. mr. sci. Zorana Karlovića, pročelnika Odjela za anesteziiu, reanimaciju i intenzivno liječenje SKB Mostar, su desetljeća rada i iskustva s najzahtjevnijim bolesnicima, organizacije i upravljanja jednim od najvećih odjela u SKB Mostar, edukacije mladih liječnika, godine rada obilježene stručnošću, znanjem i pridržavanjem etičkih načela u liječenju, Pružamo punu podršku stavovima prim. dr.Zorana Karlovića o principima suvremenog liječenja u jedinicama intenzivne njege, te pozivamo sve svoje članove da ustraju u obrani medicinske struke i suvremenih spoznaja u liječenju naših bolesnika.

Predstavnike FUCZ molimo da umjesto prijetnjama, razgovaramo objektivnim i pravodobnim iznošenjem činjenica, te uvažavajući stručnost, svi zajedno doprinosimo izgradnji boljeg zdravstvenog sustava i boljim rezultatima liječenja, a time i sticanju povjerenja javnosti – navodi se u otvorenom pismu.

 

HERCEGOVAČKI PORTAL