Naslovnica Crna Kronika SIPA izuzima dokumentaciju o malina respiratorima iz KCUS-a, Verlaba i FUCZ-a

SIPA izuzima dokumentaciju o malina respiratorima iz KCUS-a, Verlaba i FUCZ-a

U tijeku je pretres i Federalne uprave civilne zaštite.

 

Po nalogu Općinskog suda u Sarajevu i Tužiteljstva ŽS, pripadnici SIPA-e izuzimaju dokumentaciju o respiratorima Srebrene maline.

Pretres se obavlja u kompaniji Verlab, koja je radila verifikaciju respiratora, ali i na KCUS-u.

U tijeku je pretres i Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), piše Avaz.

Glasnogovornica Tužiteljstva ŽS Azra Bavčić za Avaz je potvrdila da se od jutros na terenu vrše određene radnje u slučaju predmeta koji je formiran nakon pisma liječnika s Kliničkog centra Sveučilišta u Sarajevu, a u vezi s korištenjem respiratora koje je nabavila Srebrena malina.

Potvrđeno je da je u tijeku izuzimanje dokumentacije iz Verlaba, a odnosi se na verifikaciju respiratora.

Aktivnosti su pokrenute nakon pisma liječnika koja su se pojavila u javnosti, a u kojima se govori o katastrofalnom stanju na KCUS-u i navoda da se respiratori Srebrene maline ne mogu koristiti za liječenje Covid pacijenata.

Prije nekoliko dana na KCUS-u su bili državni i županijski tužitelji, ali i inspektori Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Postupajući županijski tužitelji koji su boravili u KCUS-u su Mladen Vukojičić i Meliha Dugalija, koja je zamjenica glavne tužiteljice Tužiteljstva ŽS.

U koordiniranoj akciji dva tužiteljstva u KCUS-u je boravio i državni tužitelj Džermin Pašić. On je postupajući tužitelj u predmetu Fadil Novalić i drugi. S njim je bio i njegov istražitelj Mirza Jamaković, prenosi Bild.ba.

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL