Naslovnica Crkva Čapljina: Prva sveta Pričest i Krizma u župi svetog Franje Asiškog

Čapljina: Prva sveta Pričest i Krizma u župi svetog Franje Asiškog

Crkva sv. Franje Asiškog u Čapljini bila je prepuna vjernika koji su pomno pratili podjelu sakramenata svete pričesti i krizme za 120 mladih Čapljinaca i Čapljinki.

Misno slavlje je predvodio fra Bonifacije Barbarić uz koncelebraciju Fra Mile Vlašića i fra Bože Radoša, sakrament pričesti primilo 50 prvopričesnika, a sakrament krizme 70 krizmanika.

Uz mnoštvo vjernika te mladih prvopričesnika i krizmanika te njihovih kumova i roditelja, tijekom svečanog misnog slavlja nastupio je crkveni bend, a na radost slavljenika i njihovih pratitelja.

Krizmanici su na dar dobili Novi zavjet a prvopričesnici su uz diplome dobili i posebno izrađene krunice sa svojim imenom.

Na Mali Uskrs ili Bijelu nedjelju, kad se slavi nedjelja Božanskog milosrđa, svečano je bilo u pojedinim katoličkim župama u nekolicini gradova diljem Hercegovine, gdje je djeci podijeljen sakrament prve pričesti.

Prvopričesnici su svojim recitacijama, čitanjima sudjelovali u misnom obredu u kojem su prvi put primili jedan od sedam sakramenata koji će kroz cijeli život biti važan praktični čin vjerskoga i duhovnoga života.

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.Opis nije dostupan.Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

Ulazak u crkvu prvopričesnika i krizmanika!

Župna Crkva sv. Franje Asiškog u Čapljini, podjela sakramenata prve pričesti i krizme.

 

HERCEGOVAČKI PORTAL