Naslovnica Zanimljivosti Vrhbosanska nadbiskupija demantirala da je izvjesni Puljić kardinalov bratić

Vrhbosanska nadbiskupija demantirala da je izvjesni Puljić kardinalov bratić

Izvjesni gospodin Danko Puljić, koji je predstavljen kao kardinalov bratić – sin kardinalova brata i koji je u Travniku promijenio vjeru, vrhbosanski nadbiskup osobno ne poznaje i zajedničko im je jedino prezime te nisu u krvnom srodstvu, priopćeno je jutros iz Vrhbosanske nadbiskupije.

 

Vrhbosanska nadbiskupija demantirala je vijest da je bratić kardinala Vinka Puljića, izvjesni Danko Puljić koji je prešao na islam, kardinalov bratić.

Riječ je lažnoj vijesti, naveli su iz Vrhbosanske nadbiskupije, da su bratić i sestra kardinala Vinka Puljića prešli na islam.

“Izvjesnog gospodina Danka Puljića, koji je predstavljen kao kardinalov bratić – sin kardinalova brata i koji je u Travniku promijenio vjeru, vrhbosanski nadbiskup osobno ne poznaje i zajedničko im je jedino prezime”, naveli su.

U Bosni i Hercegovini postoji više loza Puljića, dodaju u priopćenju, te kardinalu Vinku nije poznato da su on i spomenuti gospodin u bilo kakvom srodstvu, a sigurno nisu bliži rod.

“Isto tako gnusna je laž da je sestra kardinala Puljića prije 20 godina prešla na islam”, priopćeno je.

U priopćenju Vrhbosanske nadbiskupije, koje potpisuje mr. don Dražen Kustura, predstojnik Ureda za odnose s javnošću i glasnogovornik Vrhbosanske nadbiskupije, apelira se na sve novinare i medijske djelatnike da poštuju načela novinarske etike te da u javnosti ne plasiraju lažne, senzacionalističke i neprovjerene informacije.

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL