Naslovnica Politika Evo što će se dogoditi Hrvatima ako ne dođe do izmjena Izbornog...

Evo što će se dogoditi Hrvatima ako ne dođe do izmjena Izbornog zakona

Izaslanik u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak izjavio je kako bi u BiH nastali veliki problemi ako u ovoj godini ne dođe do izmjene izbornog zakonodavstva.

 

Ako se ne bi dogodile promjene Izbornog zakona, određene političke snage bi mogle pokušati dodatno oduzeti Hrvatima niz političkih prava, posebno u Domu naroda Federacije BiH – istaknuo je Čolak za Večernji list.

Naveo je kako su bile jasne poruke bošnjačkih političkih stranaka kako većinskim bošnjačkim glasovima na idućim izborima treba uzeti šest mjesta u Klubu Hrvata.

– Tada bi oni mogli izabrati predsjednika i oba potpredsjednika FBiH i Vladu, bez bilo kakvog utjecaja Hrvata, što je već bio oproban recept prilikom izbora članova Predsjedništva – pojasnio je Čolak za Večernji list, izdanje za BiH.

Čolak je rekao kako je ova godina pravo vrijeme da se naprave promjene Izbornog zakona, što su, kako je naveo, poručili i akteri iz međunarodne zajednice, od koje očekuje da daje intenzivniji poticaj tim promjenama, prenosi Bild.ba.

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL