Naslovnica Crkva Franjevac, pomoćni biskup banjolučki dr. Marko Semren, krizmao djecu u Međugorju!

Franjevac, pomoćni biskup banjolučki dr. Marko Semren, krizmao djecu u Međugorju!

Danas je u crkvi sv. Jakova u Međugorju bila svečana podjela sakramenta svete potvrde, na svetoj misi u 10 sati, objavio je portal Medjugorje-info.

 

Svetu potvrdu za 69 krizmanika podijelio je Mons. dr. Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki, franjevac.

Mnogima je upalo u oko da djecu nije krizmao nijedan biskup niti svećenik s područja Mostarsko-duvanjske biskupije ili preciznije iz Hercegovine, što i nije iznenađenje s obzirom da je Ratko Perić tzv. biskup u miru ponovno otvorio stare rane i u novoj knjizi krenuo s uvredama prema Međugorju i franjevcima.

Upravo se dr. Marka Semrena spominjalo kao nasljednika Ratka Perića jer se radi o svećeniku otvorenom pomirbi i dijalogu, međutim protivnici franjevaca naveliko su lobirali protiv njega jer ih je bilo strah da će on potpuno preokrenuti politiku ratkovaca i pozitivno se odnositi prema Fenomenu Međugorja i slučaju otmice župa predstavljenom kao Hercegovački slučaj, odnosno da će riješiti otvorena pitanja koja desetljećima muče narod u Hercegovini, prenosi Grude.com.

Semren, u što smo se uvjerili lani, nije postao novi biskup međutim vrata jednog od najvećih mjesta molitva na svijetu nisu mu ostala zatvorena. U svojoj propovijedi, odmah na početku, snažno je zazvučala jedna rečenica: Pomazanje krizmenim uljem na čelu može se napraviti samo jednom u životu!

Čestitke krizmanicima u Međugorju, svetištu koje slavi 40 godina otkad ga je Blažena Djevica Marija izabrala kao mjesto iz kojeg će obratiti svijetu!

Ni vrata paklena ni sotonske podvale pretočene u razne književne uratke neće ga nadvladati!

Fotografije iz crkve donosi portal Medjugorje-info.com

 

Hercegovački portal