Naslovnica Crkva Proslava Sv. Ante Padovanskog na Tepčićima

Proslava Sv. Ante Padovanskog na Tepčićima

Svečano je proslavljen blagdan svetog Ante Padovanskog u župi Ploče-Tepčići.

 

U prepunom dvorištu župne crkve na Tepčićima moglo se vidjeti i staro i mlado, raznolikost i brojnost puka dokazuje koliko je ovaj narod odan svojoj vjekovnoj franjevačkoj župi i svojim fratrima.

Svečano misno slavlje je predvodio fra Bonifacije Barbarić u koncelebraciji sa fra Milom Vlašićem župnikom župe Ploče-Tepčići.

Misno slavlje je uveličao pjevački zbor društva svetog Ante iz Tepčića te djevojčice koje su čitale ulomke iz evanđelja.

Zahvaljujući našim fratrima na župnoj crkvi i okolo nje radovi uznapredovali, mnogo je učinjeno na renoviranju crkve iznutra i izvana, nova fasada, nove križne postaje, nova rasvjeta, novi zvučnici, novi razglas, krov je saniran, stavljeno novo električno zvono na struju, dvorište i okoliš oko crkve je maksimalno uređen i uljepšan.

Izgrađen je i dom Sv. Ante koji je ovom prilikom blagoslovjen i predan župljanima na upotrebu i korištenje.

Opis nije dostupan.

No nema odmora, iza svetog Ante radovi se nastavljaju.

Večeras je u 19 sati večernja Sveta misa, a nakon nje se nastavlja kulturno zabavni program i pučko veselje do kasno u noć.

Društvo Sveti Ante Tepčići i Hercegovački portal nagrađuju najbolju fotografiju današnje proslave sa novčanom nagradom od 100 KM svoje fotografije možete poslati na stranice Sveti Ante Tepčići i Hercegovački portal.

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

Svetište sv. Ante na Tepčićima u prijašnjih vremena bio je omiljeno okupljalište mladih. Tu su se stvorila mnoga poznanstva iz kojih su nastale obitelji. Sv. Ante tako je nerazdvojno ,,povezao” brojne bračne zajednice. Djevojke su se molile za sretnu udaju a mladići da im sv. Ante ,,providi” dobru, vrijednu i plemenitu djevojku.

Znali su dobro da izvanjska ljepota bez ljepote srca nije jamac sretnoga života. I nije ih sv. Ante u tome razočarao. Naprotiv! Zato su nastavljali i dalje dolaziti i svoje nove obitelji dovoditi sv. Anti u znak zahvale ali i novih preporuka. Prekrasno je tako vidjeti kako se s koljena na koljeno prenosi ta tradicija i kako potomci onih starih hodočasnika dolaze na Tepčiće.

Pogledajte video uradak Tau Studio TV o župi Sveti Ante Tepčići , društvu, tradiciji, fratrima.

 

HERCEGOVAČKI PORTAL