Naslovnica Sport Dalić: Malo sam ljut, taj gol primljen je iz situacije koju smo...

Dalić: Malo sam ljut, taj gol primljen je iz situacije koju smo vježbali sedam dana

Nema mjesta pesimizmu, kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nakon poraza od Engleske (0-1) na startu europskog nogometnog prvenstva.

 

Strijelac jedinog gola bio je Raheem Sterling u 57. minuti.

Dalić je čestitao Englezima na pobjedi, ali i svojim igračima na zalaganju, prenosi Hina.

“Čestitam Englezima na pobjedi i našim igračima koji su dali sve od sebe, koliko su mogli u ovom trenutku. Bilo je teško vrijeme za igru. Znali smo da moramo izdržati početni pritisak domaćina i to smo uspjeli.

Nakon toga smo uzeli kontrolu i vratili se u igru. Međutim, to nije bilo dovoljno, posebice prema naprijed. Tako je isto bilo i drugo poluvrijeme,” poručio je izbornik na virtualnoj novinarskoj konferenciji nakon utakmice.

“Gordi Albion” je do pobjede stigao golom u 57. minuti. Kyle Walker je sjajno proigrao Kalvina Philipsa koji je ubacio u kazneni prostor do napadača Manchester Cityja, a ovaj je sa 10-tak metara svladao Livakovića.

“Primili smo gol iz jedne naše greške. Malo me to ljuti što je taj gol primljen iz situacije koju smo vježbali sedam dana. Kako ne smijemo reagirati u fazi obrane, kako ne smijemo isprazniti taj dio obrane jer u taj prostor upadaju Sterling, Foden i Keane. To smo napravili i dobili smo gol,” kazao je izbornik svjetskih doprvaka.

Izbornik je istaknuo kako nema mjesta pesimizmu jer su ispred nas još ogledi protiv Češke i Škotske.

“Nema mjestu pesimizmu, mi moramo ići dalje. Ispred nas su još dvije utakmice u kojima moramo ostvariti naš cilj, a to je proći grupnu fazu,” kazao je Dalić.

Nešto ranije je u mikrofon HTV-a govorio o mladom Gvardiolu i Rebiću u vrhu napada.

“Gvardiol je odigrao kvalitetno, s Rebićem smo htjeli dobiti dubinu. Sve je to bilo dobro, ali nedovoljno. Jedna greška nas je koštala, ali moramo ići dalje,” naglasio je izbornik svjetskih doprvaka.

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL