Naslovnica Zanimljivosti Uhićen Miro Palac: U skladištu u Grudama pronađeno 70 lansera raketa

Uhićen Miro Palac: U skladištu u Grudama pronađeno 70 lansera raketa

Hercegovački poduzetnik Miro Palac uhićen je jučer popodne nakon što je FUP u krugu firme u Grudama pronašao 70 lansera raketa, potvrđeno je iz Tužiteljstva BiH. On se nalazi se na ispitivanju u prostorijama FUP-a.

 

 Palac je uhićen po nalogu Tužiteljstva BiH.

Iz FUP-a je jučer priopćeno da su policijski službenici FUP-a pretresli prostorije jedne kompanije na području Gruda.

No, Palac je, kako nam je rečeno tužiteljima rekao da su lanseri pronađeni u skladištu firme koju je privatizirao prije nekoliko godina.

Danas će Tužiteljstvo BiH odlučiti hoće li tražiti pritvor ili mjere zabrane.

Pompozne objave nekih medija da su “u Grudama pronađene avio-bombe koje mogu raznijeti BiH”, s obzirom na količinu koja je navedena, kako stvari stoje, bile su netočne.

Naime, nikakvih avio-bombi nije bilo nego lanseri koji se u pogonima bivše tvornice “Sokol” nalaze više od trideset godina i nitko nije obazirao ni pozornost na te bezvrijedne olupine dok FUP po dojavi nije krenuo u izvršavanje pretresa prostorija.

A najveća šteta ovim putem je učinjena uspješnom, hercegovačkom poduzetniku Miri Palcu koji je, prema svemu sudeći, ni kriv ni dužan postao tema u medijima, iako se oružjem nikad nije bavio, a napravljen mu je i niz drugih problema pošto ga se povezalo s drugim poduzetnikom istog imena i prezimena pa je tako “kralj autobusa” iz Gruda koji radi velike poslove i u Hrvatskoj, te je spasio “Autopoduzeće Imotski” od propasti, preko noći postao vlasnik i ljekarni, veledrogerija, tvrtki IGA, magdis, Jelšanski vrtovi… a prava je istina da vlasnik Autoherca nema nikakve veze s ljekarnama, veledrogerijama i tri navedene tvrtke, osim što mu je ime i prezime kao i poduzetnika koji radi u Hrvatskoj.

Iz Autoherca su za Večernji list istaknuli da su zgroženi pojedinim objavama o njihovoj tvrtki i vlasniku i zahvalili se svima onima koji nisu tendenciozno izvještavali o ovom slučaju. – Miro Palac je čovjek koji desetljećima zapošljava stotine ljudi, kako u autobusnoj branši kroz Autoherc tako i u proizvodnji kroz TSP Grude.

Od njega žive brojne obitelji u Hercegovini, Dalmaciji, ali i šire, stoga smo iznenađeni količinom dezinformacija i niskih udaraca prema njemu osobno, ali očito je u ovoj zemlji najlakše udariti na one koji zapošljavaju i stvaraju novu vrijednost. Ne ulazeći u rad institucija, niti Autoherc niti TSP Grude nikad se nisu bavili avio-bombama, a lanseri koji su pronađeni, olupine, još su iz vremena prijašnje tvornice i desetljećima stoje na istom mjestu, te su neupotrebljivi.

Objavom neprovjerenih informacija nanesena je šteta i gospodinu Miri Palcu koji je sada na slobodi, a ne u pritvoru kako su neki pompozno objavili, ali i njegovim tvrtkama koje se i u gospodarskoj krizi trude osigurati nove poslove, plaću i doprinose za svoje radnike, kao i poreze za ovu državu.

Unatoč šteti koja je napravljena i brojnim lažima kojih smo se naslušali prethodna dva dana nastavljamo s neumornim radom za dobrobit zajednice jednako uspješno kao i do sada, a zahvaljujemo svima onima koji nisu nasjeli na tendenciozno izvještavanje i koji su nam bili podrška u ovim teškim danima – priopćili su za iz Autoherca.

 

HERCEGOVAČKI PORTAL