Naslovnica Društvo Svojom šovinističkom reakcijom izazvat će masovnu pretplatu Hrvata za RTV Herceg-Bosne

Svojom šovinističkom reakcijom izazvat će masovnu pretplatu Hrvata za RTV Herceg-Bosne

SDP je protuustavno oteo Federalnu TV od BH Hrvata. Iako su i oni njeni vlasnici preko Parlamenta FBIH koji se navodi kao formalni vlasnik. Taj narod je jedini narod u Europi kojem je uskraćen pristup javnom RTV servisu a od Hrvata tamo sjede odani SDP i SDA kadrovi već tri desetljeća.

 

Najskandaloznije je u cijeloj priči da se u međuvremenu otkrilo da je Džemal Šabić bio u bliskoj vezi s Handalom. Gospodina Handala se Hrvati pak sjećaju kao teorriste koji je u Mostaru podemtao neke bombe.

Šabić je bio u zatvoru kao kradljivac automobila, a po izlasku iz zatvora je putem SDP  veza imenovan za direktora programa FTV-a.

Tako je SDP , stranka protiv korupcije i islamizma na čelo FTV-a postavila kriminalca i islamistu. Čovjeka koji je priznao u SIPI da je planirao akciju protuzakonitog oslobađanja Handala, svog islamističkog učitelja, piše Poskok Online.

Isti taj SDP BIH sada napada ideju da Hrvati krenu u dobrovoljno plaćanje 1KM mjesečno za HBTV kako bi se ta TV kuća iz faze glupave zavičajne Televizije koja postaje TV za svadbe i sprovode, uzdigla na veći produkcijski nivo.

Dobrovoljne pretplate nisu nešto što se može zabraniti zakonom. No reakcija SDP BIH svakako će izazvati bunt kod Hrvata. Dodatno ih natjerati da umjesto 1KM mjesečno uplate možda čak i 2. Ako ne i tri marke. Ako se taj broj “3” uopće više smije pisati u SDP džamahiriji.

SDP BiH traži od SDA-ovog premijera Fadila Novalića da spriječi zloupotrebu poduzeća pod upravom Vlade FBiH, a od državnog tužiteljstva tražimo da odmah pokrene aktivnosti na identificiranju i procesuiranju svih uključenih.

“Povodom najave da će putem javnog federalnog poduzeća Elektroprivrede HZHB biti omogućeno plaćanje pretplate za RTV Herceg-Bosne, zahtijevamo od Vlade FBiH da hitno reagira i spriječi nezakonitu zloupotrebu javnih institucija za financiranje privatnih projekata kojim se afirmira paradržavni projekti i paralelizmi.

Radi se o očitom, skandaloznom pokušaju zloupotrebe javnog poduzeća u vlasništvu svih građana FBiH za financiranje privatnih poduzeća u vlasništvu klike bliskoj HDZ-u, medija koji već svojim imenom promiče neustavne kategorije i osuđene projekte iz prošlosti.

Jasno je da HDZ i ovim putem igra na emocije i na priču o hrvatskim interesima kako bi omogućio financiranje projekta u vlasništvu uske interesne skupine i njihovo bogaćenje. Međutim, Vlada FBiH ima ustavnu obavezu da spriječi ovakvu jasnu, javnu uzurpaciju javnih resursa za financiranje parasistemskih aktivnosti.

Ovaj čin koji po svim svojim elementima ima odlike propalog projekta uspostave samouprave, čiji su akteri osuđeni na zatvorske kazne, također mora dobiti svoj sudski epilog. Pravosuđe mora reagirati brzo i energično i spriječiti i sankcionirati novo rušenje pravnog poretka.

Činjenica da je ovaj neustavni dogovor najavljen putem nevladine udruge HNS koja se promiče u nositelja aktivnosti stavljanja javnog poduzeća u funkciju jedne političke i interesne grupacije nije ništa drugo osim rušenje ustavnog poretka Federacije BiH.

SDP BiH zato traži od SDA-ovog premijera Fadila Novalića da spriječi zloupotrebu poduzeća pod upravom Vlade FBiH, a od državnog tužiteljstva tražimo da odmah pokrene aktivnosti na identificiranju i procesuiranju svih uključenih u pokušaj uzurpacije javnih poduzeća za financiranje izvaninstitucionalnog, neustavnog djelovanja”, stoji u priopćenju za javnost Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, u lipnju je potpisan ugovor s HZ HB Elektroprivredom čiji će korisnici moći izdvojiti 1 KM za RTV Herceg-Bosne.

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL