Naslovnica Crkva Da i kamen zaplače: Župljani župe u Hercegovini u suzama ispratili omiljenog...

Da i kamen zaplače: Župljani župe u Hercegovini u suzama ispratili omiljenog svećenika pa zatvorili i zaključali crkvu

Župna zajednica župe Presvetog Srca Isusova Šipovača-Vojnići ovih dana proživljava najteže trenutke u svojoj povijesti, a od njezina osnutka 1939. godine nije bilo tužnijeg dana od subote, 26. lipnja.

 

Nakon što su se iz Biskupskog ordinarijata u Mostaru oglušili na potpisivanu peticiju, na molbe upućene biskupu mons. Petru Paliću te na održani molitveni skup potpore za don Dragu Ćurkovića, vjernici su se okupili na svetoj misi koju je u župnoj crkvi održao don Drago pred odlazak iz župe po naredbi biskupa Palića, piše Šipovača portal.

Vjernici su se u suzama oprostili od don Drage, a potom promijenili brave i zaključali župnu crkvu u Šipovači kao i jedinu područnu crkvu ove župe u Dolama. Poručili su kako će pomoć zatražiti od poglavara Katoličke crkve pape Franje.

Povodom nemilih događaja koji potresaju župu Presvetog Srca Isusova Šipovača-Vojnići i Katoličku Crkvu u Hercegovini, svoj glas su digli vjernici.

Vjernici iz Kašča, Dola, Grede, Šipovače i Vojnića ovih dana provode peticiju za ostanak župnog vikara don Drage Ćurkovića na župi, koji bi je, po nalogu biskupa mons. Petra Palića uskoro trebao napustiti.

“Grijeh i zločin” Njome od biskupa Palića traže da ne poklekne pritisku pojedinaca i da ne premješta don Dragu iz župe.

“Dužni smo, u kršćanskom duhu i po nauku Katoličke crkve, to od Vas tražiti, jer se nad njim vrši grijeh, nepravda, teror i slobodni smo kazati, zločin”, navodi se, između ostalog, u masovno potpisivanoj peticiji. Brojni vjernici za don Dragu imaju samo riječi hvale.

Navode kako će učiniti sve što mogu da ga zaštite. “Još od dan Mate Nuića bolji svećenik nije došao na župu. Vjerski je 100% opredijeljen i iza njega stoje svi vjernici u župi”, kaže Mile Bebek iz Vojnića.

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL