Naslovnica Promo Gospodo iz Sarajeva postoji nešto što se zove daljinski upravljač kojim upravljam...

Gospodo iz Sarajeva postoji nešto što se zove daljinski upravljač kojim upravljam osobno ja, a ne vi

Simbolična pristojba za korisnike usluga EP HZ Herceg Bosne a u korist RTV Herceg Bosne od 1 KM uznemirila je bošnjačku javnost i medije.

 

Prije svega izdvajanje ove jedne marke je na dragovoljnoj bazi. Onaj tko ne želi platiti nitko ga neće prisiliti na taj korak. Evo zašto ja kao Hrvat iz Mostara hoću plaćati ovu pristojbu.

Prije svega živimo u državi u kojoj su Hrvati majorizirani u puno segmenata. Jedan od njih su svakako mediji, a TV BiH i FTV su instrument u rukama jednoga naroda. Reći će neki da su na državnoj tv uposleni pripadnici svih naroda. I to je točno, baš i kako je točno da se oni koji se u medijima usude reći nešto što ne odgovara političkim elitama u Sarajevu automatski suspendiraju.

Pristojba za Javni RTV servis iznosi 7, 5 KM. Što ja kao Hrvat dobijam za taj novac? Odgovor je jednostavan jer ne dobijam ništa. Osim što je nacionalno obojena i što provodi politiku bošnjačkih političkih elita Javni RTV servis nudi totalno nesdržajan i negledljiv program prepun jeftinih turskih sapunica i repriza domaćih serija od kojih su neke iz prošlog stoljeća. Filmski program im je očajan, a o sportu ne možemo ni pričati jer Javni RTV servis praktički i nema sportskih sadržaja koje zanimaju široke mase.

Kada već Javni RTV servis nema nikakav program ova država se pobrinula da postoje kabelski operateri koji distribuiraju kvalitetan program, ali to treba posebno platiti. Ovisno o paketu za to treba izdvojiti popriličnu sumu novca, a kako u ovoj državi ništa nije normalno ja osobno plaćam dva kabelska operatera. Razlog je što je jedan ukinuo sportske kanale na kojima se jedino mogu gledati domaće utakmice.

Nakon svega što izdvajam da bih gledao ono što želim pitam se što mi znači ta 1 KM. Meni osobno ništa, a RTV HB znači puno u svom razvoju ka kvalitetnom mediju. Da se razumijemo platio bih ja i puno veću pristojbu za tu tv postaju jer jedino na njoj na svom jeziku mogu pogledati neku informativnu ili edukacijsku emisiju.

Sportski program im je raznovrstan i samo na toj postaji mogu pogledati moje omiljene sportske klubove ali i puno toga što ima lokalni karakter. Ukratko na RTV HB ima sve ono što nema na državnoj i federalnoj televiziji koje da posluju na tržišnim vrijednostima danas ne bi ni postojale.

Gospodo iz Sarajeva Vi nećete određivati što ću ja kao Hrvat gledati i kome ću ja plaćati pristojbu. Ukinuli ste nam puno prava, ali ovo nećete jer postoji nešto što se zove daljinski upravljač kojim upravljam osobno ja, a ne vi i vaši politički mentori.

 

HERCEGOVINA.in