Naslovnica Zanimljivosti SPAJANJE PELJEŠKOG MOSTA Prvi poraz Komšićeve protuhrvatske i lopovske agende

SPAJANJE PELJEŠKOG MOSTA Prvi poraz Komšićeve protuhrvatske i lopovske agende

Spojen je Pelješki most. Time je i jug Hrvatske s ostatkom zemlje konačno cestovno povezan. Teritorijalno povezivanje Hrvatske označilo je i integraciju teritorija Europske unije, čija je RH od 2013. članica.

 

Zahvaljujući tomu EU je od 526 milijuna eura, koliko iznose troškovi izgradnje Pelješkog mosta, osigurala 85 posto novca- i to bespovratno. Hrvatski uspjeh može se, međutim, posmatrati i kao prvi veliki poraz marionete bošnjačke politike i njegove političke agende čija je bit napakostiti Hrvatima i Hrvatskoj- Željka Sejde Komšića, piše Hrvatski Medijski Servis.

Njegova fašisoidna politika doživjet će definitivni slom kada sarajevski kradljivci vrate Hrvatima ukradena ustavna prava. A uzurpator će prije ili kasnije otuđeno morati vratiti ili, bar, na tuđem neće moći dovijeka parazitirati. Ako ništa drugi biologija će učiniti svoje. Narodna izreka kaže “ničija nije do zore gorjela”, pa neće ni Komšićeva. A povijest kradljivce tuđeg neće moći pamtiti drugačije doli po onom što su bili- lopovi.

Bošnjačka politika pokušavala je na sve načine zaustaviti izgradnju Pelješkog mosta, ne da bi napravila neko dobro za BiH, već kako bi napakostila svojim susjedima. U tome je prednjačio politički janjičar Željko Komšić koji je, sjetimo se, prijetio i tužbom pred Međunarodnim sudom za pravo mora u Hamburgu, ukoliko Hrvatska ne odustane od izgradnje mosta. Tu tužbu, u trenutku kada Hrvati nisu imali svog predstavnika u državnom vrhu BiH zaustavio je, ni to ne treba zaboraviti, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, vetom na odluku dvojice bošnjačkih kolega Džaferovića i Komšića, koje je potvrdio parlament Republike Srpske.

“Pomorci” s Bašaršije uvjeravali su, a i dalje to čine, kako Pelješki most priječi slobodan pristup BiH međunarodnim vodama, tražili da Hrvatska ustupi dio svog mora, kao morski koridor, za izlazak brodova iz Neuma do međunarodnih voda, na kojem se ništa ne bi smjelo graditi, čak tvrdili da je Hrvatska Pelješki most izgradila na teritoriju BiH, pa to nazivali sramotom. No, bez ikakvog uporišta u činjenicama, pravu i pravdi.

Istina je, međutim, da je most, skoro, izgrađen, preko teritorijalnih voda Hrvatske, stotinama metara daleko od granice s Bosnom i Hercegovinom, da ispod Pelješkog mosta koji je visok 55 metara može proći brod veličine Titanika, a Hrvatska jamči BiH ne samo neškodljiv već i, kako je to na sinoćnjoj svečanosti kazao hrvatski premijer Andrej Plenković, bezbrižan prolaz brodova do neumskog akvatorija, iako za tim neće biti potrebe jer u Neumu niti postoji niti će postojati luka, dok Hrvati u toj općini budu većinsko stanovništvo.

Spajanje Pelješkog mosta veliki je uspjeh za Hrvatsku, ali i sve dobronamjerne ljude i u BiH, jer će olakšati putovanje prema Dubrovniku, spriječiti prometno zagušenje Neuma, a neće naškoditi neumskom turizmu, jer oni koji odluče ljetovati u tom gradu i dalje će to činiti. Pelješki most ih u tome neće onemogućavati. A oni koji ne mogu podnijeti tuđi uspjeh i ne raduju mu se kao svom, trebali bi se bar zapitati kakvi su to, ne političari, već ljudi.

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL