Naslovnica Politika Domovinski pokret pokreće stegovni postupak protiv Miroslava Škore

Domovinski pokret pokreće stegovni postupak protiv Miroslava Škore

Sud časti Domovinskog pokreta pokrenuo je postupak zbog povrede članskih prava i obveza protiv člana Stranke Miroslava Škore.

 

 

“Sud časti Domovinskog pokreta je na sjednici održanoj 10. kolovoza 2021., na temelju zahtjeva ovlaštene osobe za pokretanje stegovnog postupka zbog povrede članskih prava i obveza protiv člana Stranke Miroslava Škore, jednoglasno donio odluku o pokretanju stegovnog postupka protiv člana Stranke Miroslava Škore.

Članu Stranke Miroslavu Škori miruju sva prava i obveze do donošenja pravomoćne odluke o stegovnoj odgovornosti, a najdulje u trajanju od 90 dana od trenutka pokretanja stegovnog postupka”, piše u objavi stranke.

Bivši predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro komentirao odluku da se protiv njega pokrene stegovni postupak.

“Ne komentiram sudske postupke u tijeku, a posebno ne one smiješne”, rekao je Škoro. 

Podsjetimo, krajem prošlog mjeseca Škoro je objavio da se povlači s čelnog mjesta Domovinskog pokreta i otad između njega i novog vodstva stranke počinje verbalni rat. Iz DP-a Škoru optužuju da je naplatio, a stranci nije isporučio svoje vino te da je stranku financijski oštetio, a Škoro odgovara da se radi o orkestriranim napadima na njega.

“Moja odluka o ostavci nešto što je osobne prirode. Međutim, očito je netko u tom trenutku ugledao nekakvu prigodu da stvari složi po sebi u Domovinskom pokretu što je meni pomoglo da shvatim i potvrdim neke stvari.

Prva stvar koju sam si potvrdio je da postoje prijatelji, neprijatelji i stranačke kolege. Sad sam naučio što stranačke kolege uistinu jesu i druga stvar koju sam shvatio, a to je rekao Đuro Utješanović pokojni kad smo radili Večernju školu – da rata nikad ne bi bilo da se žrtva ne brani. Sve skupa je u stvari napravljeno na način, valjda je netko od pametnjakovića očekivao da ću ja gledati sa strane, kako oni blate moje ime i prezime neistinama.

I naravno, treća stvar koja mi se čini da se kotrlja iza svega ovoga je da je nekakav osobni interes pojedinaca koji ne shvaćaju od tog svog osobnog interesa i ne vide od sebe kao drveta ili balvana šumu tih ljudi, naših birača”, rekao je Škoro.

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL