Naslovnica Crna Kronika Hercegovci uhvaćeni s 350 kg sitno rezanog duhana u Zenici

Hercegovci uhvaćeni s 350 kg sitno rezanog duhana u Zenici

Foto: Hercegovački portal

Posušanin i Mostarac uhvaćeni s duhanom u Zenici. Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje, Regionalni centar Sarajevo, u dvije odvojene akcije na području Zenice privremeno su oduzeli 350 kg sitno rezanog duhana ukupne tržišne vrijednosti 60.000 KM.

 

Prilikom provođenja operativnih aktivnosti, uz asistenciju policijski službenici MUP-a ZDŽ, PU Zenica, izvršen je pregled jednog putničkog motornog vozila i jednog teretnog motornog vozila u kojima se prevozio sitno rezani sušeni duhan namijenjen za daljnju prodaju na području grada Zenice.

Provjerom putničkog motornog vozila kojim je upravljala osoba inicijala M.U. iz Mostara pronađeno je 140 kg sitno rezanog duhana namijenjenog za daljnju prodaju.

Prilikom kontrole teretnog motornog vozila kojim je upravljala osoba inicijala D.M. iz Posušja pronađeno je 210 kg sitno rezanog sušenog duhana. Vrijednost oduzete robe s dažbinama iznosi 60.000 KM.

U skladu s instrukcijama i uputama Tužiteljstva BiH predmetna trošarinska roba je privremeno oduzeta. Protiv navedenih osoba bit će podneseni izvještaji Tužiteljstvu BiH o postojanju osnova sumnje o počinjenom kaznenom djelu nedozvoljen promet trošarinskim proizvodima iz članka 210 a. Kaznenog zakona BiH, priopćeno je iz Uprave za neizravno oporezivanje.

Foto: UNO BiH

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL