Naslovnica Politika Kazneno djelo veleizdaje: Komšić je na Bledu pred stranim špijunima, potkopavao ustavni...

Kazneno djelo veleizdaje: Komšić je na Bledu pred stranim špijunima, potkopavao ustavni poredak BIH

Predsjedavajući i drugi bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić napravio je ogroman gaf na koji se dugo čekalo. Kazao je na panelu lidera „Budućnost Europe – proširenje“ u okviru 16. Bledskog strateškog forum kako se on lično zalaže za BIH bez konstitutivnosti.

 

 

Točka. Daljnji dio teksta nije bitan

U ovoj rečenici imamo otvoreno priznanje, člana Predsjedništva BIH, kako pred stranim silama, tvrdi da radi na podrivanju Ustava BIH, dokidanja upravo onih ustavnih načela za koja je dao zakletvu da će ih štititi.

Posve bi to bio legalan, demokratski i politički prihvatljiv stav koji ima pravo izgovoriti svaki građanin BIH osim jednog. Osim člana Predsjedništva BIH.Komšić  je zaboravio da je on član Predsjedništva BIH i da stupanjem na tu dužnost on prestaje biti predsjednik DF-a, vođa Sedme Igmanske, suborac El Mudžahida nego postaje Član Predsjedništva BIH, dužan braniti Ustav BIh i ustavni poredak naše zemlje a ne na stranim sijelima priznavati kako radi na dokidanju tog ustavnog poretka, što je javno priznanje kaznenog djela veleizdaje zemlje.

Krivični zakon BIH za takvo kazneno djelo, ako ga počini državni funkcioner, odnosno službeno lice, u ovom slučaju najviše službeno lice, propisuje drastične kazne. Drakonske. A Tužiteljstvo BIH, koje je na neki način i ustavna policija, te službe Ministarstva pravosuđa  trebale bi djelovati promptno. Zašto? Jer se radi o jasnom činu veleizdaje.

Izabrani dužnosnik,  masno plaćen da štiti konstitutivnost i Ustav BIH, po stranim sijelima lobira za rušenje Ustava BIH!

Kada će policija upasti u kuću Željka Komšića i što ako se to ipak ne dogodi?

Ne znamo, ako će se poštovati pravna država, morala bi svaki čas, no ako nekim čudom policija Komšiću ne upadne to bi značilo početak kaosa.

Praktički bi se u BIH stvorio prostor za poptunu društvenu anarhiju.

Više nitko ne bi bio dužan poštivati niti jedan zakon u BIH, niti jedan poziv Tužiteljstva ili policije.

Jer ako je Džaferoviću dopušteno kršiti Inzkov zakon i vrijeđati žrtve zločina Armije BIH,  ako je Komšiću dopušteno podrivati Ustav zemlje , dok će se druge kažnjavati onda mi nismo država ljudi jednakih prava, onda smo ponovno osmanski kalifat u kojem prava vrijede za SDA i njihove mlade, dok su obveze nametnute zimijama. Ostalima. Kršćanima.

Dakle na Tužiteljstvu je da odluči što smo to mi

Hrvatski član predsjedništva Naše zemlje, otvoreno pred stranim forumima, pred uglednim stranim silama, priznao je da radi protiv ustavnog poretka BIH, kršeći vlastiti radni ugovor, vlastitu prisegu prilikom preuzimanja dužnosti, kršeći međunarodno pravo, ismijavajući velike sile poput SAD-a i Rusije te pljujući u lice susjednoj Hrvatskoj i Srbiji koje su jamci postojećeg Ustava u BIH koji je ovoj zemlji i našim narodima donio trajan i neporecivo sjajan mir.

Daleko nešto bolje od onog što su nam donijeli Komšićevi suborci Sakib i njegova raja iz El Mudžahida.

Ponavljamo, na Tužiteljstvu je da odluči što smo to mi.

SDA Kalifat u kojem će Džaferović, Osmice, Komšići i Izetbegovići biti iznad zakona ili smo društvo jednakih u obvezama i pravima?

Očekujemo stoga, da Tužiteljstvo BIH, bez obzira što je Komšić SDA čovjek, u što hitnijem postupku podigne tužbu protiv njega prema kaznenom zakonu i članku koji se odnosi na veleizdaju zemlje i djelovanje protiv ustava BIH.

No u slučaju da korupcija u Pravosuđu nadjača Kazneni zakon BIH, tu je kako znamo g. Schmidt, koji je kazao kako se Dayton mora poštovati i da neće tolerirati nasrtaje na Ustav i BIH kao zemlju dva entiteta i tri konstitutivna naroda.  Što će reći da se ne trebamo sekirati. Ako slučajno Tužiteljstvo amnestira Komšića veliki zaštitnik Daytona, Christian iz OHR-a sigurno mu neće oprostiti. Moš mislit.

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL