Naslovnica Crkva Međugorje: Šestorica hercegovačkih franjevaca položila svečane zavjete

Međugorje: Šestorica hercegovačkih franjevaca položila svečane zavjete

Šest članova Hercegovačke franjevačke provincije u subotu navečer je u Međugorju položilo svečane zavjete.

 

Fra Ivan Crnogorac (župa Bezgrešnog Začeća BDM – Posušje), fra Fran Ćorić (župa sv. Ante Padovanskog – Humac), fra Marko Galić (župa Uznesenja BDM – Široki Brijeg), fra Marin Mikulić (župa sv. Petra i Pavla – Kočerin), fra Ivan Slišković (župa Uznesenja BDM – Široki Brijeg) i fra Slaven Tomić (župa sv. Ante Padovanskog – Humac) šestorica su članova Hercegovačke franjevačke provincije koji su položili svečane zavjete pod večernjom svetom misom na vanjskom oltaru crkve svetog Jakova.

Svečano misno slavlje predvodio je provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko uz koncelebraciju brojnih svećenika.

Njih šestorica su od Boga i od njegove Crkve zatražili ”da zavjetujući Pravilo i život u Redu manje braće mogu slijediti nauk i stope Gospodina našega Isusa Krista sveto djelujući do smrti”.

Zavjetovali su se večeras ”za sve vrijeme svoga života živjeti u poslušnosti, bez vlasništva i u čistoći po Pravilu svetoga Franje što ga je potvrdio papa Honorije i Generalnim konstitucijama Reda manje braće”, odlučivši se ”sav svoj život velikodušno utrošiti za Isusa koji nije došao da bude služen nego da služi”.

”Šestorica ovih mladića pristupaju svečanim zavjetima, a mi s psalmistom ponavljamo: ‘Ovo je dan što ga učini Gospodin: kličimo i radujmo se u njemu!’ (Ps 118, 24) Ovo je doista velik dan za sve nas: za vas, dragi kandidati, za vašu rodbinu i prijatelje, za našu Provinciju i Red, za našu krajevnu i opću Crkvu. Velik je, iznad svega, po djelima koja sam Gospodin kani izvesti po vama u narednim desetljećima”, kazao je na početku svoje homilije fra Miljenko Šteko zahvaljujući njihovim roditeljima ”što su vas rodili i darovali našoj Provinciji i Crkvi”, zahvalio je njima ”što ste izabrali služiti Bogu u našoj Zajednici”, a kako je kazao najviše zahvaljuje dragom Bogu ”što nas je sve stvorio, pozvao nas u stado svoga Sina i doveo nas do ovoga svečanoga dana”.

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL