Naslovnica Društvo Christian Schmidt: Hrvati moraju birati sebi, Željka Komšića su birali Bošnjaci

Christian Schmidt: Hrvati moraju birati sebi, Željka Komšića su birali Bošnjaci

“Gospodin Komšić je hrvatski predstavnik u državnom predsjedništvu, ali su ga više birali Bošnjaci nego Hrvati. Koliko je sistem kompliciran, pokazuje i činjenica da je predstavnik Hrvata Čović izgubio u sučeljavanju s Komšićem”, rekao je Schmidt na skupu pod nazivom “Euroatlantske perspektive Bosne i Hercegovine”, koji je u organizaciji Njemačko-atlantskog društva održan u mjestu Neustadt an der Aich.

 

On je rekao kako se hrvatski dio stanovništva, koji je, kako je istaknuo, dodatno smanjen iseljavanjem, osjeća nedovoljno predstavljenim u “kompliciranim državnim strukturama”.

Schmidt, koji je početkom kolovoza preuzeo funkciju visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu (OHR), ukazao je i na potrebe promjene izbornog zakona.

“Hrvatima se mora dati mogućnost da se osjećaju zastupljenima, a ne da sve skupa završi recimo nekim oblikom bojkotiranja izbora”, rekao je Schmidt ukazujući na opće izbore u listopadu sljedeće godine.

“Sada se postavlja pitanje kako organizirati izborno pravo tako da se država ne podijeli na tri entiteta. Kada bi se to dogodilo, teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine bi bio snažno doveden u pitanje”, rekao je Schmidt koji je očigledno već dobro upoznao političko stanje i političke probleme koji ovu zemlju vuku na dno.

Bilo kako bilo ovo što je izjavio novi visoki predstavnik nikad u svojem mandatu od 20 godina nije izjavio pokvarenjak inzko koji je pogodovao samo Muslimanima u BiH.

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL