Naslovnica Život Koliko je građana cijepljeno u Bosni i Hercegovini?

Koliko je građana cijepljeno u Bosni i Hercegovini?

Koliko je građana cijepljeno u Bosni i Hercegovini? Ukupno je u BiH stiglo gotovo 2,9 milijuna cjepiva koja su počela pristizati u lipnju.

 

Prema Institutu za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine. Cijepljeno je 337.000 ljudi. 885 osoba, od kojih je 197.647 primilo obje doze.

Podaci Instituta zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе pokazuju da je dо 3. sеptеmbrа zdrаvstvеnim ustаnоvаmа u tom entitetu ispоručeno 283.896 prvе i 220.393 drugе dоzе vаkcinа prоtiv COVID-a 19.

Nisu svi koji su se uspjeli cijepiti uključeni u ove brojke, to su oni koji su se cijepili u susjednoj Hrvatskoj ili Srbiji.

Prema procjenama, više od 50.000 građana cijepljeno je izvan granica BiH zbog kašnjenja u cjepivima.

BiH ima visoku stopu smrtnosti od posljedica korona virusa

Od ožujaka 2020. godine, kada je zabilježen prvi slučaj COVID-a 19, u BiH je prema podacima Ministarstva civilnih poslova oboljelo više od 217.362 osoba, a od posljedica zaraze je preminulo 9.906 osoba.

Bosna i Hercegovina (BiH) bilježi u posljednjih sedam dana rast zaraženih i preminulih osoba od posljedica COVID-a 19. Samo tokom vikenda bilo je gotovo 1.000 novozaraženih, a preminule su 23 osobe.

To je najveći skok broja zaraženih u posljednja četiri mjeseca.

“Slobodnim proračunom bez točne statistike negdje oko 95 posto su necijepljeni pacijenti. Oko pet posto su cijepljeni pacijenti i uglavnom se radi o nepotpuno cijepljeni, odnosno primili su jednu dozu, a nisu primili drugu”.

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL