Naslovnica Najave Počeo ‘Blidinje Challenge’: Za nagradni fond od 10 tisuća eura bori se...

Počeo ‘Blidinje Challenge’: Za nagradni fond od 10 tisuća eura bori se 26 posada

Utrka “Blidinje Challenge 2021.”, koja okuplja najbolje regionalne i svjetske off road vozače, počela je u četvrtak na Blidinju.

 

Po riječima direktora utrke Tihomira Miličevića, natjecatelji ove godine dolaze iz zemalja regije, zatim Bugarske, Njemačke, Austrija i Engleske, a za nagradni fond od čak 10 tisuća eura borit će se 26 posada.

Utrka traje četiri dana a jučer, prvog dana, nakon dolaska posada i tehničke verifikacije vozila, uslijedio je prolog.

Prvi dan se održava prolog i na njemu se posade bore za startne pozicije.

Drugi dan imaju orijentacijsku vožnju u okolnim brdima, a navečer također orijentacijsku vožnju (vožnju po karti) ali je start po noći, što daje totalno drugu dimenziju toj utrci i vozači moraju ulagati veći napor da savladaju prepreke.

Treći dan uz orijentacijsku vožnju, u popodnevnim satima odvijat će se možda i najzanimljiviji dio utrke – kružna utrka s masovnim startom – naglasio je u izjavi za Fenu Miličević.

Finalni dan, kako je dodao, rezerviran je za specijal i tad svi vozači voze svoj specijal pojedinačno, a nakon toga slijedi proglašenje pobjednika i dodjela nagrada.

Napomenuo je i kako je planiran zanimljiv popratni sadržaj te da očekuju posjetu više tisuća ljudi.

U subotu navečer održat će se središnji afterparty. Uz svirku je planirana i bogata tombola i tu večer provedemo u druženju s gostima. Za vikend bude brojna posjeta i očekujemo više tisuća ljudi – kazao je Miličević.

„Blidinje Challenge“ je potpuno nova dimenzija off road utrke koja će vam donijeti vrhunski adrenalin, nezapamćeni provod i potpuno novo iskustvo. S dugogodišnjim iskustvom organizacije off road utrka, odlučili smo podići Memorijal na potpuno novu razinu, u dimenziju kakvu prije niste vidjeli u našoj zemlji.

Dvije klase; Adventure i Challenge, okupiti će najbolje regionalne i svjetske off road vozače u borbi za nagradni fond od čak 10 000 eura. Četiri dana zahtjevnog terena, upotpunjenog s kružnom utrkom, noćnom vožnjom te pojedinačnim specijalnim ispitima; staviti će i one najiskusnije posade pred veliki izazov.

Ako k tome dodamo da ćemo imati dva velika afterparty-a s live nastupima bendova, vrhunskim DJ-evima i bogatom tombolom – budite sigurni da vas očekuje jedna od najluđih off road utrka ikada! Vrijeme je za najveći off road entertaiment show u regiji !

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL