Naslovnica Crkva Fra Bože Radoš: Istina nas oslobađa, i samo Istina pisana velikim slovom

Fra Bože Radoš: Istina nas oslobađa, i samo Istina pisana velikim slovom

Fra Bože Radoš, fratar iz Čapljine. Istina nas oslobađa, i samo Istina pisana velikim slovom.

 

 

Istina je voda duboka i nju vole samo oni koji vole Istinu, a svima drugima je bujica koja ih odnosi i zato je se plaše-boje. To nije razlog da istini ne pogledamo u usne ako nam je već teretno gledat joj u oči.

1. Kako su i zašto su se žene počele šminkat!? Radi prvih poljubaca. Otkrili su da nakon žvaljenja u usta, oko usta se stvara lišajna-bjela aureola. Kažu da je to poznata činjenica onima koji su njen materijal?! Pa da bi sakrile svoje ljubakanje počele su mazanjem usana. Inače je dovoljno pogledati u usne i saznati tko se žvali a tko se žvalio, i ako je teže dokazati s kim se to dogodilo i u kojem odnošaju, dali homo- ili hetero-sklonom.

2. Neki par je običavao izjutra uz prozor svog stana piti kavu. Pogled im je padao na suprotnu zgradu. Muž je svakodnevo slušao kako mu žena komentira: Ne mogu razumjeti onu ženu tamo preko puta nas. Već godinama pijemo kavu i gledam kako su joj zastori prljavi. Zašto ih bar ne opere ako nema novaca da ih zamjeni.

I jedno jutro stiže iznenađenje. U zanosu će mužu: ” Gledaj dragi, napokon je oprala zastore, kao da nas je prisluškivala?!” a muž ispod glasa samo primjeti: “Sinoć sam ja oprao naš prozor.”

Tko živi u neredu a tko uredno to će Bog reći jer On jedini zna istinu

3. Crkveni sabori su daaaaavno prije priučenih “teologa” iznijeli jasni nauk o valjanim i sumnjivim sakramentima. Jasno su izrekli istinu da valjanost sakramenata ne ovisi: o djelitelju, o tom je li netko cjepljen, je li netko podložan arogantnom hijerarhu… nego o tom da li ih prima SLOBODNOM VOLJOM (kao minumumom potrebnim za valjanost) i u DOBROJ VJERI. Jednom tako primljen sakramenat, zauvijek je NEIZBRISIV!

Ni tumačenje priučenih teologa, ni bilo što drugo, kao recimo arogantnost hijerarha tako primljenje sakramente ne može oblatiti bez obzira na načine kako to pokušavao. Pogotovo ih ne može uništiti, jer Bog u sakramentima je neuništiv kao recimo Isus u posvećenoj Hostiji.

Uzalud trubiš demonska Trubo!

Foto: Hercegovački portal

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL