Naslovnica Život BiH naručila 50.000 Johnson šampona za djecu umjesto cjepiva.

BiH naručila 50.000 Johnson šampona za djecu umjesto cjepiva.

Oba entitetska krizna stožera u Bosni i Hercegovini zajedno rade na nabavi odgovarajućeg broja cjepiva. Ponekad se, međutim, često javlja zbunjenost oko proizvoda zbog samog imena proizvođača.

 

 

“Savezni krizni stožer ispunio je svu potrebnu dokumentaciju kako bi naručio novi kontingent cjepiva, a isto smo čekali i od strane Kriznog stožera Republike Srpske.

Budući da moramo djelovati kao država za nabavu cjepiva, radimo zajedno od samog početka i tu nema problema. Međutim, do sada smo čuli za Pfizer, AstraZeneca, Sputnik i Sinofarm, ostali su nam bili prilično nepoznati”, izjavio je Fadil Novalić, premijer vlade FBiH.

Do zabune je došlo u oba krizna stožera kada su vidjeli da je cjepivo Johnson&Johnson dostupno na svjetskom tržištu.

“Vidjeli smo da postoji taj johnson i kontamo hajde kada već naručujemo da dodamo i šampona za djecu. Sada moramo povećati higijenu, posebno kod djece, vidjeti koliko se brzo širi koronavirus.

Čuli smo da imaju i cjepiva, ali nismo se htjeli igrati s njim, još ne znamo koje su to kvalitete i zato se strogo držimo ova četiri proizvođača. Od njih smo naručili stroge šampone jer znamo koliko su dobri i da nema greške za djecu”, izjavio je Novalić, a prenosi Šatro.info.

Zatečeni narudžbom, Johnson & Johnson kompanija je odobrila upit za kupovina, i zbog šokiranosti samog upita dala našoj zemlji popust od 45% na kupovinu ove narudžbe.

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL