Naslovnica Društvo MILANOVIĆ O KOMŠIĆU: Dobro ga znam, ima sebične namjere i radi štetu...

MILANOVIĆ O KOMŠIĆU: Dobro ga znam, ima sebične namjere i radi štetu Bosni i Hercegovini

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović boravio je u subotu u Varaždinu gdje je dao izjavu za medije. Komentirao je stanje Hrvata u BiH.

 

Ja ga dovoljno dobro znam, on naravno nema opasne namjere, ima sebične namjere, vrlo privatne, opasan nije, u New Yorku je predstavljao samo sebe, žao mi je zbog toga, radi štetu Bosni i Hercegovini. Ako želiš da Hrvati Bosnu i Hercegovinu doživljavaju, a doživljaj je jako bitan, kao svoju zemlju, ako želiš da sutra nikakav Milanović ili Horvat ne govori na ovakav način, daj im da biraju svoje ljude. To je simbolika, poručio je Milanović.

Milanović je kazao i kako Hrvati žele ostati u BiH jer se bore za svoja prava.

“Ako želite potjerati Hrvatsku iz BiH, onda ćete uzimati ta temeljna ustavna prava i optuživati one koji se bore za temeljni red. Bi li se narod i njegovi predstavnici postavili tako da se ne dira u njihova prava?

Ne bi, gledali bi prema Hrvatskoj. Što više Hrvati inzistiraju na svom pravu, zaključio bih da žele ostati. Postulat Daytona je da svaki narod bira svoje predstavnike, za ugradbene mjere nema mjesta”, izjavio je predsjednik.

“Netko je 90-ih bio ratni huškač, ponosan je na to, ali nikome nisam rekao da je četnik. Kod takvih stvari povlačim jednu crtu, ne idem preko toga. Tako da Komšić je predstavljao sebe u Washingtonu, žao mi je zbog toga. Nema opasne, već sebične namjere i radi štetu BiH”, dodao je predsjednik.

“Istina ne pobjeđuje uvijek, ali istina ima dobre šanse”, istaknuo je.

Osvrnuo se i na svoj boravak u SAD-u i kako je to doživljeno u Hrvatskoj te izjavu da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ratni huškač.

“Tu činjenicu on ne može promijeniti.”

“Ja sam najgluplji političar u Hrvatskoj i neka trljaju dlanove, što bi bilo da sam najpametniji?” rekao je Milanović.

U New Yorku je boravila i bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

“Grabar-Kitarović me nazvala mjesec dana prije odlaska u New York i ja sa sam rekao okej. Imala je dosta sastanaka tamo. To je bila njezina želja i to je određeno na tehnički način da nije ni bila u delegaciji, bila je prijavljena drukčije”, kazao je predsjednik.

“Vidim da me citiraju u talijanskom parlamentu… Nemam što puno dodati. Vratimo se zdravom narodu”, rekao je.

“Ono što je bilo na Fox Newsu, meni je drago bilo, ali to stvarno nisu bile moje riječi. Ja sam mislio da se radi o 10.000 ljudi, a ne 300.000, ali i ako je 300.000 ljudi, neka idu u Ameriku. Ali, nisam to rekao na takav način”, naveo je Milanović.

Komentirao je i posljednja ubojstva u Zagrebu.

“Imali smo nasrtaj na socijalne radnike koji je završio fijaskom. Oprezno o tome. Nasilja će u obitelji biti, bitno je da ga stalno bude manje. Ljudska je narav nepredvidljiva, nasilna, pogotovo muškaraca, pogotovo kad polude, popiju, kad se osjećaju frustrirano, kad ih društvo odbaci. Tu vreba opasnost. Nasilni muškarci u određenoj dobi postaju opasni za sebe i svoju okolinu”, rekao je predsjednik.

Dodao je da oružje treba učiniti još nedostupnijim. “Tamo gdje je puška, tamo je i metak i nesretan završetak.”

Osvrnuo se i na izbore u Njemačkoj. Podsjetimo, Angela Merkel nakon 16 godina napušta poziciju kancelarke.

“Neće se ništa promijeniti tko god da pobijedi. To će biti ista politika, isti pravac”, rekao je Milanović.

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL