Naslovnica Život Pokreće se inicijativa za zaštitu Bunskih kanala

Pokreće se inicijativa za zaštitu Bunskih kanala

Dana 23. rujna 2021. godine u Domu kulture Buna održan je sastanak Temeljnog ogranka Buna i pododbora HDZ BiH GP Jug na temu pokretanja inicijative kojom bi se Bunski kanali, odnosno područje uz rijeke Bunu i Bunicu, zaštitili u skladu s njihovim primarnim ciljevima upravljanja, objavljeno je na stranici Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar.

 

Pišu da je područje Bunskih kanala 70-ih godina prošlog stoljeća proglašeno zaštićenim dijelom prirode u Zavodu za zaštitu Spomenika Prirode FBiH.

Potrebni su dodatni napori i aktivnosti kako bi se kroz legalne procedure postigla formalna zaštita u interesu žitelja ovog područja i uz to otvorila mogućnost razvoja održivog turizma, jer ova lokacija je sve posjećenija te se u skladu sa zakonom i treba očuvati. Za nas i za generacije koje dolaze, priopćeno je.

Najavljeno je da će zaključke sa sastanka u formi inicijative na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara uputiti Klub vijećnika HDZ BiH GV Mostar.

Ne smijemo dozvoliti da područje koje je, prema studijama, stvarano milijun godina i bogato s više od 20 endemskih vrsta, uništimo svojom nebrigom i nezainteresiranošću. Jer priroda ne treba nas, a mi prirodu itekako trebamo, priopćeno je./HMS/

 

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL