Naslovnica Društvo VUČIĆ: Razlike između tri naroda u BiH nikada nisu bile izraženije

VUČIĆ: Razlike između tri naroda u BiH nikada nisu bile izraženije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj posjeti Sloveniji, gdje će sudjelovati na Samitu Europska unija – Zapadni Balkan.

 

Danas je sudjelovao na konferencije EPP-a na kojoj su govorili član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i lider HDZ-a BiH Dragan Čović.

Aleksandar Vučić je otkrio kako nije sretan onim što je čuo o BiH. Dodao je kako nikada nije primijetio tolike razlike u govorima “predstavnika tri naroda u BiH”.

“Najupečatljivije je što nisam bio sretan onim što sam čuo od bosanskih predstavnika. Ne možemo da računamo na apsolutno sigurno i sigurno okruženje. Razlike između tri naroda nikada nisu bile izraženije”, zaključio je srbijanski predsjednik.

Susret predsjednika Srbije s predsjednikom krovne institucije Hrvata u BiH

Lider HDZ-a BiH i predsjednik krovne institucije Hrvata u BiH Dragan Čović danas se susreo sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

Vučić je na zvaničnom nalogu na Instagramu objavio kako je imao prijateljski razgovor s Draganom Čovićem, “predstavnikom hrvatskog naroda” u Bosni i Hercegovini i predsjednikom HDZ-a BiH.

“Razgovarali smo o poštovanju Dejtonskog sporazuma i legitimnim interesima i predstavljanju tri naroda u BiH”, zaključio je Vučić.

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL