Naslovnica Sport Zlatko Dalić za utakmicu protiv Slovačke najavio promjene u sastavu “vatrenih”

Zlatko Dalić za utakmicu protiv Slovačke najavio promjene u sastavu “vatrenih”

Ispred nas je možda i najvažnija utakmica kvalifikacija, istaknuo je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić uoči sutrašnjeg ogleda kojeg ‘vatreni’ igraju u Osijeku protiv Slovačke u 8. kolu H skupine kvalifikacija za SP 2022. godine.

‘Naše cilj je ostvariti pobjedu kako bi se približili plasmanu na Svjetsko prvenstvo. Ispred nas je možda i najvažnija utakmica u kvalifikacijama. Rusija ima teško gostovanje u Sloveniji, a mi sutra idemo punom snagom’, najavio je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

Slovačka je trenutačno na četvrtom mjestu skupine sa sedam bodova manje od Hrvatske i Rusije. Slovačka javnost već je otpisala reprezentaciju, pa se nagađa kako bi izbornik Štefan Tarkovič mogao pružiti priliku igračima koji su manje igrali.

‘Ne zamaramo se previše slovačkom reprezentacijom i njihovim sastavom. Možda će biti opasnije ako uđu igrači koji nisu do sada dobili prilike. Neće biti lagano, poštujemo Slovačku, to je odlična ekipa i može biti neugodna. Nije bitno tko će nastupiti. Mi moramo gledati sebe’, oprezan je Dalić koji je još jednom istaknuo kako Slovačka može biti opasna, ali kako je najvažnije spriječiti pogreške u našim redovima:

‘Slovačka je izgubila u Rusiji, ali je igrala dobro. Imaju jaku veznu liniju, opasnog napadača. Međutim, moramo se paziti naših grešaka, moramo biti maksimalno motivirani i koncentrirani.’

Svjetski doprvaci su u sedam kola primili smo jedan gol i hrvatska obrana u ovim kvalifikacijama igra odlično.

‘Šest utakmica nismo primili gol. Međutim, bez obzira na odličnu igru na Cipru, to nije mjerilo. Sutra je važan i težak ispit. Sutra moramo dobro odgovoriti i ne primiti gol’, kazao je Dalić najavivši promjene u sastavu:

‘Napravit ćemo promjene u sastavu, ne zbog toga da netko nije bio dobar protiv Cipra, već jer želimo veću agresiju i svježu krv. Nisu svi maksimalno spremni’, rekao je hrvatski izbornik i potvrdio kako se Domagoj Vida vraća na svoju poziciju:

‘Duje Ćaleta-Car nema puno utakmica u nogama, u tri dana ne bi mogao biti na visokom nivou’, pojasnio je Dalić te otkrio tko će zaigrati umjesto kartoniranog Matea Kovačića:

‘Osobno me veseli konkurencija u reprezentaciji. Dolaze mladi igrači koje donose novu energiju i snagu, koji se nameću’, kaže Dalić i ističe odličnu atmosferu koja vlada među ‘vatrenima’:

‘Rezultat diktira sve, on kroji. Rezultat su dobri, pa je i atmosfera odlična.’

Utakmica između Hrvatske i Slovačke je na rasporedu u ponedjeljak 11. listopada u 20.45 sati na stadionu Gradski vrt u Osijeku, prenosi Hina.

‘Umjesto Kovačića igrat će Mario Pašalić. On je taj koji voli igrati u završnici, takav nam igrač nedostaje. igra dobro, to je i pokazao u reprezentaciji.’

Još jednom je Dalić istaknuo kako ga raduje konkurencija u reprezentaciji.

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL