Naslovnica Društvo Vučić prijeti novom eskalacijom sukoba i poručuje: “Ako NATO ne reagira, Srbija...

Vučić prijeti novom eskalacijom sukoba i poručuje: “Ako NATO ne reagira, Srbija će reagirati

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić opleo po velikim silama, prijeti da će na Kosovo pozvati vojsku. “Imate 24 sata!”.

 

Rekao da postoji nekoliko stvari zbog kojih Priština izaziva nestabilnost, a jedan od razloga je što ih žure neke velike sile.

Vučić se sastao na jugu zemlje s predstavnicima Srba s Kosova, piše Aljazeera. Nakon današnjih sukoba na sjeveru Kosova, u kojima ima ozlijeđenih, Vučić je stigao u Rašku, piše Aljazeera.

Do sukoba je došlo tijekom policijske akcije protiv krijumčarenja robe. Policija je navela da je danas uhićeno ukupno osam osoba, te da je akcija protekla bez problema u svim gradovima na Kosovu, osim na sjeveru Kosova, gdje se policija “suočila s otporom i napadima građana”.

Vučić je rekao da postoji nekoliko stvari zbog kojih “Priština izaziva nestabilnost, a jedan od razloga je što ih žure neke velike sile”.

“U tome leži želja dijela velikih zapadnih sila da sve destabilizira i sruši, kako bi mogli bolje upravljati procesima, jer se snalaze samo u timu”, rekao je Vučić na sastanku.

Istaknuo je da će do proljeća velike sile “tražiti nestanak Republike Srpske” i da će se Srbija suočiti s velikim pritiskom, prenose beogradske Vijesti.

Vučić je izjavio da će “pasti na pleća Srbije” i da je Srbija pred teškim razdobljem.

Žele zaustaviti Srbiju

Kako je rekao, cilj velikih sila nije samo “neovisno, cjelovito Kosovo, već i slabljenje Srbije”.

“Ne odgovara im to što Srbija nastavlja napredovati, napraviti veću razliku, ulagati u svoje crkve, obrazovanje, znanstvene centre, u svoje tvornice, vojsku … Zato je potrebno zaustaviti Srbiju”, istaknuo je Vučić .

Prema njegovim riječima, neće odustati, navodeći prije svega Ujedinjeno Kraljevstvo, SAD i Njemačku, a slijede je Francuska, Italija…

“Neće odustati od cijelog, neovisnog Kosova i zaista ih nije briga što će učiniti. Ni danas nisu rekli da su Albanci krivi. A jeste li čuli bilo gdje u svijetu da će netko uhititi kekse, limenke i ispaliti stotine metaka. Ne brinu zbog toga, ne dopustite da vaše suze traže roditelje s te strane ”, rekao je Vučić.

Ovo nije Srbija kakva je nekad bila

Dodao je kako će u drugoj situaciji pozvati 50 dužnosnika, a danas je, kako je rekao, pozvao samo Miroslava Lajčaka, izaslanika EU za dijalog Srbije i Kosova.

“Trebao sam nazvati mnoge od njih, ali dobro je što EU danas nije rekla i pozvala‘ obje strane ’. Ne znam za što bi krivili Srbe “, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je također izjavio kako je “nemoguće razgovarati s Prištinom”, dodajući da ne dopušta isporuku cjepiva, kao i da su lijekovi ostavljeni na prijelazu više od mjesec dana, “želeći poniziti Srbe”.

“Što god da bilo i što god odlučili, znajte da će Srbija biti s vama u svakom smislu. Tražit ćemo od NATO-a da odradi svoj posao i zaštiti Srbe. Ako ne, bit ćemo prisiljeni reagirati. Vjerujte, ovo nije Srbija koja je nekad bila. Spremni smo zaštititi svoj narod, boriti se za svoje interese i pobijediti u toj borbi “, rekao je Vučić obraćajući se Srbima s Kosova.

Vučić je najavio mogućnost podizanja vojske i slanja na Kosovo radi zaštite stanovništva na sjeveru Kosova, ali to neće učiniti ako KFOR reagira u sljedeća 24 sata.

Ako NATO ne reagira, Srbija će reagirati

Srbija se sučeljava s teškim razdobljem, tražit će nestanak Republike Srpske prije proljeća, izjavio je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić na današnjem sastanku u Raškoj sa Srbima s Kosova.

 

 

Hercegovački portal