Naslovnica Sport SKANDAL: Iz stranke Možemo. Traže da se ukloni mural Zvonimira Bobana

SKANDAL: Iz stranke Možemo. Traže da se ukloni mural Zvonimira Bobana

Nakon afere s uklanjanjem murala BBB-a posvećenog Vukovaru, Dinamu i Hrvatskoj, slijedi novi skandal u režiji stranke Možemo!.

 

Naime, Katarina Jovanović, članica stranke Možemo, bila je kandidat na  prošlim lokalnim izborima (nositelj liste u kvartu Remetinec), javno se založila da se ukloni mural posvećen Zvonimiru Bobanu, sjećanju na 13. svibanj 1990. godine u Maksimiru.

Na muralu za koji Katarina Jovanović piše da ga treba ukloniti je legendarna akcija Zvonimira Bobanu koji je, braneći navijače Dinama, skočio na policajca u Maksimiru.

Na ideju Katarine Jovanović upozorio je novinar Sanjin Španović, poznati BBB-ovac iz Zagreba, koji je njen prijedlog objavio na društvenim mrežama. “Samo par stotina metara od trafostanice na kojoj se vidjelo kako dogradonačelnik Luka Korlaet iz Možemo – politička platforma olako laže pokušavajući sakriti sramotu koju su proizveli brišući simbole Vukovara i Hrvatske, u opasnosti je još jedan mural.

 Dotična Katarina Jovanovic (isto iz Možemo) traži da se makne mural  koji simbolizira povijesni događaj iz Maksimira i potez kapetana Dinama o kojem bi svi trebali učiti klince, a ne ga brisati. U komentaru je i mail koji je poslala Vijeću roditelja škole na kojoj je mural.

Katarina Jovanović u dopisu školi u zagrebačkom naselju Blato, piše:

“Poštovani,

Željela bi čestitati Ivani na izboru za predsjednicu vijeća roditelja i prozelit joj puno uspjeha u radu.

Molila bi gospodina Jelavića ako mu nije problem da nas kratkom porukom izvijesti o radu Jos jednom se ispričavam roditeljima iz Blata sto sam pokušala prekinuti raspravu oko nove sokle i prijevoza.

Moj razlog nije bio zelja da umanjim potrebu za rješavanjem problema sigurnosti. No smatram da je ravnatelj nakon izvještaja o planu i programu za ovu školsku godinu trebao preci na drugu točku dnevnog reda izbor predsjednika i potpredsjednika te se nakon toga vratiti na temu sigurnosti, novu školu Blato i sve ostalo.

Rasprava o sigurnosti u prometu je kompleksna i treba se rješavati u suradnji s gradskim uredom za promet i gradskim uredom za obrazovanje. Postoji puno problematičnih točaka na putu do sokle i njih treba sagledati i pronaći rješenje.

Ostalo mi je pitanje ravnatelju, a i Vama svima koje nisam stigla postaviti, a odnosi se na murale na našoj školi. Smatrate li prikladnom da se na odgojno-obrazovnoj ustanovi nalazi mural na kojem jedna osoba nogom zamahuje na drugu?

Molim Vas da me ne krenete sad učite povijesti i objašnjavate priču, jako dobro znam tko je na slici i sve oko toga. Moje pitanje je vrlo jednostavno. Ima li mjesta nasilju bilo kakve vrste na zidovima odgojno-obrazovne ustanove?  Hvala.”

Sporan je i mural posvećen Zvonimiru Bobanu i legendarnoj utakmici Dinamo-Crvena Zvezda iz 1990.? - tportal

 

Hercegovački portal