Naslovnica Društvo Fadil Novalić tražit će od rudara da mu plate putne troškove i...

Fadil Novalić tražit će od rudara da mu plate putne troškove i duple dnevnice zbog noćne izvanredne sjednice

Zbog velikog prosvjeda rudara u Sarajevu, premijer Fadil Novalić morao se hitno vratiti iz inozemstva, ali i održati sjednicu usred noći. Sjednica nije donijela nikakvo rješenje koje bi se moglo pripisati umoru sudionika jer je sjednica počela tek kasno navečer.

 

Zbog svega toga gospodin Novalić je najavio da će od rudara tražiti da mu plate putne troškove i duple dnevnice. “Zaista nema smisla tjerati me da dođem ovamo usred noći ovako. Valjda i ja imam pravo na slobodno vrijeme.

Zamolit ću prvo rudare da mi plate putne troškove. Nisam bio u Sarajevu da bih išao 10 minuta do zgrade Vlade FBiH, bio sam u Njemačkoj ako znaju koliko je daleko. Tražit ću da mi uplate punu cijenu avionske karte, bit će malo skuplje jer sam letio prvom klasom”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.

Gospodin Novalić je najavio da će od rudara tražiti duplu dnevnicu jer se sjednica održavala noću i izvan radnog vremena. Vodim se onom starom „bolje je uzalud ležati nego uzalud raditi“. Zato ću tražiti duplu dnevnicu. Imam sve osnove za to.

Dovukli su me ovdje na posao usred noći, dakle nakon svakog radnog dana”, dodao je gospodin Novalić. Nakon postavljenih zahtjeva, gospodin Novalić je rudarima dostavio papir s brojem svog računa na koji rudari mogu izvršiti uplatu. “Stvarno više ne znam što je s tim ljudima.

U inozemstvu sam sa svojom strankom bio najnormalniji i oni su baš tada organizirali prosvjede. Kao da to rade namjerno. Što da radim sad, morao sam se vratiti da vidim kako bismo im malo namazali oči da se vratimo na posao. Samo da kažem da ovo neću zaboraviti, da su me ovako izdali i natjerali da se protiv svoje volje vratim u BiH”, rekao je Fadil Novalić.

Nakon ove tužne izjave gospodina Novalića, neki od rudara odlučili su se povući s prosvjeda. Gospodin Novalić je još jednom iskoristio priliku da rudarima pokaže koliko je fin, javlja Šatro team.

“Odsjeli smo u najboljem hotelu, naravno da smo sve platili iz budžeta. Onda sauna, bazen, hrana sve uzalud samo jedi, pij, uživaj koliko ti duša želi. Kad idemo na ta okupljanja, naši ljudi nas pozdravljaju kao Bogove.

Sve sam to morao ostaviti zbog ovih rudara koji su nezadovoljni, kao da je to moj problem. Jako sam ljut i razmišljam koja je kazna za rudara zbog cijele situacije”, ljutito je dodao gospodin Novalić.

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL