Naslovnica Najave Ljubuški: Promocija knjige “Samo istina” generala Rahima Ademija

Ljubuški: Promocija knjige “Samo istina” generala Rahima Ademija

U Ljubuškom će se u subotu 27. studenog održati predstavljanje knjige “Samo istina – ratni dnevnik generala hrvatske vojske” autora Rahima Ademija.

 

 

Uz autora, generala Rahima Ademija, u programu u Kulturnom centru u Ljubuškom s početkom u 18,00 sati sudjelovati će i generali Ivica Primorac, Ljubo Ćesić Rojs te Marinko Krešić.

Ratni dnevnik generala Rahima Ademija ukoričen je u knjigu pod nazivom “Samo istina”. Napisao ju je jer se, kaže,  godinama povijest izvrtala.

Na 500 stranica Ademi opisuje devet vojnih operacija koji su omogućile mir u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Svoje riječi potkrepljuje podacima o planovima, postrojbama i logistici i nada se da će njegova istina utjecati na modernu hrvatsku povijest.

”Nikad nije javnost saznala da Knin je oslobodila operativna grupa Sjever, a zapovjednik sam bio ja. Kako je vrijeme išlo, istina je postajala laž, a laž istina”, tvrdi Ademi.

Iako je, kaže, pisao samo ono što je vidio, radio i rezultate toga, ono što je napisao nije se svidjelo svim njegovim ratnim kolegama.

“Bio sam nekada začuđen kako su pojedinci složili svoju priču, posebice oni kojih nije bilo nigdje, znao sam stati i razmišljati: pa gdje sam u svemu tome bio ja “- kazao je Ademi, dodajući kako je za svoju knjigu dobio pohvale od svih struktura, pa i visokih poput predsjednika Republike, ministra obrane, brojnih generala, suboraca.

Moji kolege i suborci, koje je Ademi nazivao štabski generali, i koji su sjedili u uredima i nisu znali što se točno događa na terenu, optuživali su nas da vodimo privatni rat sve dok nismo oslobodili i ušli u Knin. Ademi je u knjizi i malo toga opisao s obzirom što se sve događalo. Ja sam u posjedu brojnih dokumenata koji se mogu okarakterizirati i kao vojna i državna tajna. Stoga vjerujem kako ću i ja napisati nekoliko knjiga o pravoj istini o Domovinskom ratu – najavio je general Ljubo Ćesić Rojs.

 

HERCEGOVAČKI PORTAL