Naslovnica Politika Izetbegović: Nikad Hrvati neće dobiti treći entitet niti hrvatskog člana predsjedništva

Izetbegović: Nikad Hrvati neće dobiti treći entitet niti hrvatskog člana predsjedništva

Bakir Izetbegović, zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, još je jednom potvrdio koliko je pokvaren i kakva je šteta Bosni i Hercegovini pričinjena samom činjenicom da je on sin Alije Izetbegovića.

 

U Pressingu kazao da lider HDZ-a Dragan Čović nikada neće dobiti treći entitet niti hrvatskog člana Predsjedništva.

Za predsjendika SNSD-a Milorada Dodika kazao je da i on zna ustuknuti jer je “srušio crkvu u Konjević Polju i skinuo ploču sa imenom Radovana Karadžića na Palama”.

Pojavila se snimka stara nekoliko godina na kojem Čović kaže da su izborne reforme da se dobije treći entitet?

Vidio sam te stvari odavno. Te stvari Čović ne spominje odavno jer to nema nikakve veze s realnošću. Većina Hrvata živi s Bošnjacima i to se bez vojne sile ne bi moglo napraviti. To im ne pada napamet. Hrvati ovdje dobro žive. Ova politika gdje je Čovič osobno isfrustriran što ne sjedi u Predsjedništvu nema veze s dobrim odnosima Hrvata i Bošnjaka. Čović neće dobiti treći entitet niti hrvatskog člana Predsjedništva. Neće dobit ni Dodik osim onoga što se traži u ispunjenju 14 uvjeta za EU.

Hoćete li opet u koaliciju sa SNSD-on i HDZ-om?

Ja ću u koaliciju sa onima koji pobijede. I tu ćemo gledati da jačamo probosanski front. I da se 60 posto građana ne zbije u trećinu. Zato se ljutim na ljevičarske stranke, hajde da jačamo probosanski front i da nadjačamo ove.

Ustav BiH kaže da konstitutivni narodi imaju pravo na predstavnike i zaštitu vitalnog nacionalnog interesa. Ono na čemu inzistira Čović, a podržavaju ga duo Matthew Palmer i Angelina Eichorst.

Oni bi da se riješi odmah što traži Čović, a ono što tražim ja da se riješi jednog dana što je mene skoro pa nasmijalo, ali i naljutilo. I zato sam ponovio da ništa neće biti riješeno.

 

 

Hercegovački  portal